Bachelor i biomedicinsk og klinisk teknologi med studieforening Biomedicinsk tekniker

Generelt

Program beskrivelse

Generelle karakteristika ved studiet

Det er en universitetsgrad, der er en del af strukturerede videregående uddannelser i henhold til Bologna-erklæringen. Det er kun muligt at blive studeret på fuld tid med standard studielængde 3 år. Efter eksamen, dvs. efter et vellykket forsvar af en bacheloropgave og bestået en endelig statseksamen, får kandidaten en bachelorgrad (forkortet til B.Sc.).

127433_photo-1562789363-3164f8a23bac.jpeg
Foto af Trust "Tru" Katsande på Unsplash

Studiemål

Studieafdeling Biomedicinsk tekniker forbereder som en del af et studieprogram Biomedicinsk og klinisk teknologi, hovedsageligt praktisk orienterede kandidater, men på grund af nødvendigheden af en dyb teoretisk baggrund forbereder den også fremtidige studerende til de efterfølgende masteruddannelser på Det Biomedicinske Fakultet Ingeniørarbejde ved det Czech Technical University in Prague men også ved andre universiteter i Den Tjekkiske Republik og i udlandet.

De studerende tilegner sig teoretisk og praktisk viden om matematik, fysik og kemi, men også et grundlæggende kendskab til biologi, medicinsk terminologi, anatomi og menneskelig fysiologi, som er nødvendige for at forstå de grundlæggende biologiske processer i den menneskelige organisme. Disse er også uundværlige for kommunikation med læger og andet medicinsk personale.

Studerende er også bekendt med faglige problemer, der er fokuseret på at mestre principperne for drift og brug af medicinsk teknologi og medicinsk informatik og evnen til effektivt at arbejde med dem. Studerende bliver fortrolige med gældende lovgivning, økonomi og styring af sundhedsinstitutioner. Der lægges også vægt på sprogfærdigheder, der er fokuseret på at mestre situationer, som biomedicinske teknikere skal have kendskab til.

Profil af kandidatuddannelsen

Kandidaten på bacheloruddannelsen er praktisk orienteret med en bred teknisk viden inden for biomedicinsk og klinisk teknologi og med meget god sprogundervisning. Der lægges vægt på organisatoriske og kommunikative færdigheder og teamwork. De studerende har viden og færdigheder til at videreudvikle og uddybe deres ekspertise, efterhånden som den biomedicinske og kliniske teknologi udvikler sig.

Kandidater vil være i stand til at arbejde i medicinske virksomheder: arbejde med medicinsk udstyr, herunder hjælp under undersøgelse ved billeddannelsesmetoder og under andre undersøgelser, der kræver samarbejde fra teknikere. De vil være i stand til at inspicere og vedligeholde instrumentering, herunder metrologi, til at føre dens journaler, udføre aktiviteter, der er forbundet med driften af medicinsk teknologi og hospitalets informationssystemer, til at vurdere fejlsager og forberede de forebyggende foranstaltninger, til at betjene diagnosesoftwaren , deltage i erhvervelse af medicinsk udstyr, herunder udbud, designe medicinske teknologitsæt og instruere teknisk personale om drift af medicinsk teknologi og sikkerhed på arbejdet.

Disse aktiviteter, der er tæt knyttet til udøvelsen af erhvervet i sundhedsområdet, er knyttet til den gældende lovgivning på dette område. I betragtning af evnen til at engagere sig i forskning og udvikling, især af eksperimentel art, vil kandidater også være i stand til at finde beskæftigelse i forskningsinstitutter samt i virksomheder, der er involveret i udvikling, produktion, certificering, salg og service af medicinsk udstyr, eller opbygning af programmer til medicinsk udstyr.

Studieområde

  • Biomedicinsk Tekniker

Indgangsprøver

  • Ja (motivationsbrev på engelsk og interview på engelsk)

Indgangskrav

  • Ansøgningsskema
  • Godkendt kopi af dit gymnasiumseksamen og en bekræftet kopi af din udskrift af studier, oversat til engelsk (certificeret oversættelse)
  • Forsidebrev
  • Medicinsk certifikat (medicinsk rapport)
  • bevis for betaling af administrativt gebyr
  • kopi af dit pas
  • Ansøgningsgebyr: EUR 32

Niveau for engelsk

  • Anerkendt via Skype-interview
Senest opdateret Mar 2020

Om skolen

Czech Technical University in Prague is the oldest technical university in Europe, founded in 1707 and is currently a leading technical research university within the region and in the Prague Research ... Læs mere

Czech Technical University in Prague is the oldest technical university in Europe, founded in 1707 and is currently a leading technical research university within the region and in the Prague Research cluster. CTU offers undergraduate, graduate and doctoral programs at 8 faculties: Faculty of Civil Engineering, Mechanical Engineering, Electrical Engineering, Nuclear Sciences, and Physical Engineering, Architecture, Transportation Sciences, Biomedical Engineering, Information Technology and programs at MIAS School of Business. Moreover, CTU offers free sports courses, you may visit and study in the National Library of Technology and feel the international community in the Campus Dejvice in the heart of Europe. Minimer