Bds i dental kirurgi

Generelt

Program beskrivelse

Tandpleje er en udfordrende og givende erhverv. I forbindelse med en aldrende befolkning, der bevarer tænderne i alderdommen, vigtigheden af ​​at forstå samspillet mellem generel og oral sundhed er altafgørende. Der er behov for gode kommunikationsevner til at gøre det muligt for tandlæger til at behandle patienter som individer og en solid forståelse af det biologiske grundlag af oral sygdom og forebyggende tilgange til pleje er væsentlige grundlaget for tandlægepraksis.

Fremskridt inden for teknologi og dentale materialer har øget omfanget af praksis og ekspansion i antallet af Dental Care Professionals (DCP'er) har ført til en vægt på tandlægens rolle som diagnostiker og holdleder sammen med tandlægen med fokus på virksomheden kompleks, snarere end rutine, tandbehandlinger.

Kurset på Birmingham er reguleret af General Dental Council (GDC), og vil give dig et solidt fundament for at lære at basere dine klinisk erfaring og patientpleje. Den igangværende streng af hele patientpleje i Clinical Practice gør det muligt at integrere speciale undervisning og udføre den mest hensigtsmæssige behandling for dine patienter.

Du vil blive undervist i vores helt nye Dental Hospital og Skole, som i øjeblikket er under udvikling lige en mile fra universitetets største campus i Edgbaston. Som den første integrerede, stand-alone dental hospital og tandlæge skole skal bygges i England i næsten 40 år, vil den nye 50 mio £ hospital levere verdensklasse forskningsfaciliteter og en moderne læringsmiljø for mere end 600 bachelor-og ph.d.-studerende og praktikanter.

The University of Birmingham er rangeret 8th i for tandpleje i England efter den Complete University Guide og i 2014 Research Excellence Framework (REF) vurdering blev Tandpleje rangeret første i Storbritannien for forskning anerkendt som internationalt fremragende.

I 2016, resultaterne af National Student Survey (NSS) viste, at 96% af vores elever var tilfredse med undervisningen på dette kursus.

Første år

Den tidlige del af programmet lægger grundlaget for klinisk praksis. En række biologiske videnskab moduler giver en systemer tilgang til at forstå den menneskelige krop og indarbejde en række forskellige fag. Disse leveres af Medical School og de giver et vigtigt grundlag for de humane sygdomme modulerne senere i programmet. Sideløbende med disse moduler, vil du have tidlig kontakt med patienterne, observere og reflektere over behandlinger i dental hospital. Du vil også begynde at udvikle en forståelse af at være en professionel og patienters perspektiver gennem en stor modul undervist på Tandlægeskolen.

En bred vifte af pædagogiske metoder, men hovedvægten er på forespørgsel læring. Du forventes også at blive en selvstændig lærende og vil blive støttet i dette af vores in-house virtuelt læringsmiljø, e-kursus.

andet år

Det andet år af programmet bygger på den første, med en øget mængde af tid bliver brugt på Tandlægeskolen. Biologiske videnskab moduler fokuserer på hovedet og mundhulen og andre moduler gør det muligt at forstå den bredere sammenhæng med tandpleje og påvirkninger af patientens adfærd på deres mundhygiejne. Du vil foretage yderligere sessioner med ældre studerende, der bistår dem under deres patientpleje. Disse moduler bedømmes ved enden af ​​fjederen sigt.

Sommeren løbetid andet år er afsat til at udvikle en række praktiske færdigheder og forståelse om praktiske aspekter af patientbehandlingen. Du vil arbejde i laboratoriet kliniske færdigheder på fantom hoveder forbereder og gendannelse tænder. Du vil også arbejde med dine kammerater, tager medicinsk historie, udfører tandeftersyn og også lære at administrere lokalbedøvelse. Du vil også få forståelse af et forskningsprojekt i parodontologi undervisningen området og andre akademiske arbejde vil fokusere på dental patologi, røntgen og genoprettende tandpleje.

tredje år

I begyndelsen af ​​det tredje år du begynder at behandle dine egne patienter under tilsyn inden for dental hospital og begynder at sætte i praksis de færdigheder og viden, du har udviklet i de tidlige år. Denne kerne af Clinical Practice, hvor du har din egen lille liste over patienter, fortsætter gennem indtil sidste år, og gør det muligt at forstå betydningen af ​​at fortsætte pleje og integreret klinisk praksis og arbejde med en tand hold.

I begyndelsen af ​​foråret sigt vil du blive introduceret til andre klinisk speciale undervisningsområder, som giver et grundlag for at forstå forskellige aspekter af patientbehandlingen og vil bidrage til hele patientpleje i klinisk praksis.

Sideløbende med det kliniske arbejde på patienter, vil du foretage andre akademiske fag, herunder introduktion til human sygdom modul. Dette omfatter Infektion, Patologi og Farmakologi, og bygger på din solide biologiske videnskab fundament. Dette område af undervisningen er især vigtigt i at hjælpe dig til at forstå sammenhængen mellem almen og oral sundhed og virkningen af ​​medicinsk behandling på patientpleje. Dental Folkesundhed og adfærdsmæssige Science er også en streng modul, der starter i år og gør det muligt at sætte klinisk tandpleje i en bredere sammenhæng med befolkningens sundhed og tandpleje bestemmelse.

fjerde år

Du vil blive introduceret til to nye speciale undervisningsområder i år, pædiatrisk tandpleje og oral medicin. I pædiatriske tandpleje vil du lære at tilpasse de kliniske og patient lederevner, du allerede har fået børn inden for Dental Hospital og senere på året, i en opsøgende klinik. Dette vil hjælpe dig til at forstå miljøet, som børn vokser op i og giver dig mulighed for at arbejde i din egen operation med en kvalificeret tandlæge sygeplejerske, hvilket yderligere værdsætte betydningen af ​​teamwork. Oral Medicin giver dig mulighed for at finpudse dine diagnostiske evner, yderligere værdsætte sammenhængen mellem oral sygdom og generel sygdom og bygge videre på den viden og forståelse du har fået fra Introduktion til sygdom hos mennesker og Clinical human sygdom modul.

Opsøgende placeringer til voksen primære tandpleje starter i sommeren sigt og fortsætte gennem indtil påske af sidste år. Disse finder sted i samfundet klinikker og give dig erfaring til at støtte din overgang til Dental Foundation Training efter endt uddannelse.

Der er også en mulighed for dig at foretage en individuelt tilpasset modul, enten en elektiv projekt om et emne efter eget valg, dental eller ikke-dental, hjemme eller i udlandet. Hvis du foretrækker det, kan du stadig er på klinikken for at udvide dit sortiment af erfaring eller konsolidere din læring.

femte år

I denne sidste år af dit BDS program, hel patientpleje er i fokus for dit kliniske arbejde og et program for tutorials og foredrag forbereder dig til at øve, når du har kvalificeret. Du vil fortsætte med nogle speciale undervisning, for eksempel oral kirurgi, og du vil også foretage en blok af dental sedation undervisning til at hjælpe dig med at administrere ekstremt nervøse patienter.

Der vil også være mulighed for at vælge en særlig undersøgelse modul, som vil tillade dig at udvide din viden, færdigheder og erfaring i et klinisk område af dit valg.

Hvorfor studere dette kursus

University of Birmingham Dental Hospital og Skole: Den nye University of Birmingham Dental Hospital og Skole vil være den første integrerede, stand-alone dental hospital og tandlæge skole skal bygges i England i næsten 40 år. Den nye build er bekvemt beliggende kun en mile fra det centrale campus betyder, at du vil drage fordel af at have let adgang til alle universitetets faciliteter, herunder Elevernes Guild og nærliggende indkvartering.

High League Table Rankings og Student Tilfredshed Bedømmelser: The University of Birmingham er rangeret 8th for tandpleje i Storbritannien efter den Complete University Guide. I 2015 resultaterne af National Student Survey (NSS) viste, at 98% af vores elever var tilfredse med den overordnede kvalitet af vores program og 97% var tilfredse med undervisningen på dette program.

Undervist i en Dental Hospital: Du vil blive baseret på den eneste tandlæge hospital og skole i Midlands, en af ​​kun 10 i England, så du kan lære af, tog og arbejde sammen praktiserende klinikere og andre medlemmer af dental team på en daglig basis.

Fremragende Faciliteter: Du vil nyde godt state-of-the-art læringsmiljøer, herunder et fuldt edb "fantom hoved 'laboratorium, hvor du vil du vil lære at håndtere huller i tænderne og genoprette tænder, blandt andre praktiske opgaver.

Innovative undervisningsmetoder: Du vil få adgang til nye web-baserede applikationer til at understøtte din læring. Udviklet af personale i Tandlægeskolen, de skræddersyede systemer opfordre dig til at tage ansvar for din læring gennem en proces med selvrefleksion og målfastsættelse. Du kan også holde en visuel oversigt over dine fremskridt i praksis sessioner ved at uploade billeder af dit arbejde på din rekord. Desuden ansøgningerne virke som en ekstra støtte mekanisme, så personale til at identificere tidligt studerende, der har brug for ekstra støtte og de områder, hvor de har mest brug for det.

Aktiv Birmingham University Dental Student Society (BUDSS): BUDSS er den ældste og største dental student samfund i Storbritannien. Medlemskab er åbent for alle studerende på Tandlægeskolen -Dentistry, Dental Hygiene og terapi, og Biomedicinsk Material Science studerende. Med studerende fra hver af de kurser, der handler som repræsentanter i udvalget.

Udestående Alumni: Mange BDS Tandpleje kandidater har gået på at være ledere i deres respektive områder. Vi er stolte af at sige, at vores ærede og bemærkelsesværdige alumni omfatter:

 • Barry Cockcroft (BDS, 1975) Chief Dental Officer, Department of Health
 • Nigel Carter (BDS, 1975) administrerende direktør, British Dental Health Foundation
 • Janet Clarke (BDS, 1981) Klinisk direktør, Birmingham Community Healthcare NHS Trust
 • Elizabeth Treasure (BDS, 1979; ph.d. 1983) stedfortrædende rektor, Cardiff University
 • Amrik Bhandal (BDS, 1983), Balbir Bhandal (BDS, 1985) og Baljit Bhandal (BDS, 1987) - stiftere og ejere af Bhandal tandlægepraksis

adgangskrav

 • Antal A-niveauer kræves: 3
 • Typisk tilbud: AAA
 • Krævede fag og kvaliteter: A-niveauer skal indeholde kemi og biologi. Disse skal indhentes i et møde. Humanbiologi kan tilbydes, men ikke ud over biologi. GCSE A * i biologi og kemi og A i matematik og engelsk. Du skal også sidde på UKCAT.
 • Generelle undersøgelser: Ikke accepteret.

Bemærk venligst, at både A niveau og GCSE, er reeksamen ikke som.

Btec: BTEC Udvidet Diplom, Diplom og Datterselskab Diploma accepteres ikke skotske ansøgere: Kandidater skal tilbyde 3 Avancerede Highers med kvaliteter AAA til også at omfatte kemi og biologi samt et tredje emne.

Kandidater: Skal have opnået (eller forudsiges at opnå) en First Class udmærkelse grad i lægevidenskaben eller beslægtet grad med A niveauer minimum af B klasse, til også at omfatte kemi og biologi.

Yderligere information:

1.. Ansøgere skal have fremragende skriftlig og mundtlig engelsk. Bemærk venligst, at universitetets standard engelske sprogkrav er minimumsstandarder, der måske rejses gennem konkurrence. Som minimum skal de engelske IELTS være 7,0 i hver komponent.

 1. Vi kræver nu ansøgere til at sidde på UKCAT. Pointene anvendes sammen med detaljer fra UCAS ansøgningsskemaer til at vælge kandidater til samtale.

 2. Erhvervserfaring (minimum 10 arbejdsdage) i en generel NHS tandlægepraksis er nødvendig, før udfylde UCAS formular. Du vil blive bedt om at erklære din engagement, involvering og forståelse af behovet for at arbejde til gavn for andre (f.eks arbejde i samfundet, velgørenhedsarbejde). Du skal også vise en forståelse for empati nødvendig, når der beskæftiger sig med forskellige medlemmer af samfundet, noget, der giver dig et indblik i at arbejde med mennesker fra en anden baggrund til din egen.

4.. Studerende vil være forpligtet til at gennemføre et vellykket Oplysning og Spærring service (DBS) kontrol før optagelse på uddannelsen.

5.. Alle studerende vil være forpligtet til at underskrive fagspecifikke Fitness til Øv adfærdskodeks for indrejse, hvis enkeltheder vil blive fremsendt med et tilbud bogstav.

6.. Tandlægeskolen har en altovervejende omsorgspligt til offentligheden, med hvem de studerende kommer i tæt kontakt. I overensstemmelse med gældende Department of Health Guidelines (marts 2007) alle ansøgere, der er lavet et tilbud om en plads på kurset, vil blive bedt om at udfylde en screening for blodbårne virus som en betingelse for deres tilbud.

7.. Karakteren af ​​bachelor tandlægeuddannelse udelukker tilgang af dem, der kan udgøre en risiko for blod-bårne virus (BBV) infektion til patienter. alle potentielle bachelor tandlægestuderende skal derfor gennemgå yderligere sundhed clearance før accept på programmet. Du skal screenes for hepatitis B, hepatitis C og hiv, til også at omfatte HBV, HCV og HIV infektivitet som en del af tilbuddet.

8.. Alle ansøgere skal fremlægge tilfredsstillende dokumentation for immunisering mod hepatitis B og tegn på manglende infektivitet for HIV, Hepatitis B og Hepatitis C virus forud for bekræftelse af et sted og blive registreret som en dental student. (Den britiske regering Department of Health kræver nu alle potentielle bachelor tandlægestuderende til at gennemgå yderligere sundhed clearance før accept på kurset, ekstra sundhed clearance fastsætter, at enkeltpersoner skal være ikke-infektiøse for HIV, Hepatitis B og Hepatitis C. For yderligere information om disse krav, se venligst: Medicinske og Dental Studerende: Sundhed clearance for Hepatitis B, Hepatitis C, HIV og tuberkulose).

9.. Du skal angive enten bevis for at have modtaget to immuniseringer mod mæslinger, fåresyge og røde hunde, eller sørge for blodprøver, der skal gennemføres for at bestemme din immunstatus til disse vira.

10.. Du bør også fremlægge dokumentation for enten at have modtaget BCG immunisering mod tuberkulose eller en HEAF test klasse 2-3 / Mantoux test 6 - 14 mm og dokumentation af immunitet over for skoldkopper (Skoldkopper) enten ved positiv historie for at have virus eller ved blodprøve.

Internationale studerende:

International Baccalaureate Diploma: 6,6,6 på højere niveau (herunder kemi og biologi) med et minimum på 32 point samlet.

Ansøgere skal have fremragende skriftlig og mundtlig engelsk. Bemærk venligst, at universitetets standard engelske sprogkrav er minimumsstandarder, der måske rejses gennem konkurrence. Som minimum skal de engelske IELTS være 7,0 i hver komponent.

Kontakt vores indlæggelser team for mere information om adgangskrav til oversøiske ansøgere.

Senest opdateret September 2016

Om skolen

The College of Medical and Dental Sciences at the University of Birmingham is a major international centre for research and education in medicine, medical sciences, dentistry, nursing and physiotherap ... Læs mere

The College of Medical and Dental Sciences at the University of Birmingham is a major international centre for research and education in medicine, medical sciences, dentistry, nursing and physiotherapy. Minimer