Bmls i medicinsk laboratorium videnskab

Generelt

Program beskrivelse

Loven om oprettelse af COLLEGE OF HEALTH SCIENCES

De Uddannelse (National minimumsstandarder og oprettelse af institutioner (ændring) Dekret 1993, også kendt som dekret nr 9 af 1. januar 1993 er den lovgivning, hvorunder Certifikat nr 0001 af 24. i april 1999 blev udstedt af det ærede undervisningsminister på vegne af Federal militære regering.

Målsætninger for kollegiet

en. At organisere og tilbyde kurser af instruktioner, der fører til graden, eksamensbeviser, certifikater og andre universitetsuddannelser og udmærkelser i medicinske undersøgelser og sådanne relaterede undersøgelser, som måtte blive foreskrevet af Senatet.
b. At organisere og tilbyde uddannelse og kurser om fører til universitetsuddannelse eller ikke for sådanne personer, som måtte blive foreskrevet af Senatet
c. At arrangere og organisere konferencer, seminarer, undersøgelser af hensyn til den offentlige lærdom.
d. For at løse problemet med akut mangel på medicinsk personale i Nigeria, Afrika og verden som helhed.
e. For at udfylde hullet skabt af hjerneflugt af medicinsk personale i Nigeria.
f. For at fremme medicinsk forskning inden for alle områder af medicinsk bestræbelse.
g. For at sikre opretholdelse af kvalitet og standarder i Medicinsk Uddannelse både på graduate og postgraduate niveauer.
h. For at give kvalitative medicinsk uddannelse både på graduate og postgraduate niveauer med henblik på at producere effektive og meget dygtige læger dedikeret til Primær Sundhed levering; og til undervisning i Medical Sciences.
jeg. At producere læger, der vil opretholde de højeste etiske standard af erhvervet.
j. For at udføre en hvilken som helst anden funktion som foreskrives af senatet for universitetet.

I tråd med den mission for universitetet, som er at udvikle det menneskelige sind til at være kreative, innovative, forskningsorienteret, kompetent i områder af specialisering, viden om iværksætteri og dedikeret til service, Medical Laboratory Science Department tilbyder kurser, der fører til tildeling af bachelor of Medical Laboratory Science (BMLS) Honours.

Medicinsk Laboratory Science er en lovende og dynamisk erhverv, der er designet til at give brede baser af fundamental videnskabelig viden og dens anvendelse, således at kandidater er godt rustet til at mødes med skiftende behov for moderne videnskabelig viden overvejer deres centrale rolle i Sundhedspleje levering system. Uddannelsen udsætter studerende til anvendelse af Medical Laboratory Science i nøgleområder som kliniske diagnostiske tjenester, mad og drikkevarer, farmaceutiske industri, bryggerier, forsyningsselskaber afdelinger f.eks Water Corporation, akademiske og forskningsinstitutioner.

Uddannelsen også udsætter studerende til Basic Medical Sciences og centrale områder som klinisk kemi, hæmatologi / Blood Transfusion Science, Medicinsk Mikrobiologi / Parasitologi, Histopatologi, Immunologi / Immunochemistry samt Laboratory Management og Instrumentation. Tilstand på optagelse er ved UME (5- årigt program) og ved direkte indtastning (4 år progam). Studerende accepteret til den BMLS programmet ventes at registrere med Medical Laboratory Science Council of Nigeria (MLSCN) og indekseres studerende medlemmer hurtigt efter optagelse i programmet. På en vellykket afslutning af BMLS programmet, induktion i erhvervet og obligatorisk en år praktik forud NYSC program, er kandidater registreret som Associate of Medical Laboratory Science Council of Nigeria (AMLSCN) med den faglige organisation, MLSCN, med forbehold af at opfylde sine andre krav.

Programmets filosofi

Den Bachelor of Medical Laboratory Science grad er designet til: 1. Fremhæv den centrale rolle, laboratorium undersøgelse af bestanddele af biologiske væsker, blod, urin, cerebrospinalvæske, sekreter, ekskreter, væv eller organer, spille i diagnosticering, styring og prognose af sygdomstilstande.

 1. Har tilstrækkelig styring evne til at spille en ledende rolle i uddannelse og praksis for Medicinsk Laboratory Science.
 2. Aktiver studerende får den fornødne ekspertise til at producere biologiske og diagnostiske reagenser samt fabrikere udstyr, reparation eller endda ændre eksisterende og opdatere gamle teknikker eller opfinde nye diagnostiske procedurer.

PROGRAM MÅL

1.. For at opretholde de faglige standarder fastsat af Igbinedion University, Okada.

 1. At organisere og tilbyde kurser og andre relaterede studier til studerende, som måtte være foreskrevet af Nigeria University Kommissionen (NUC), Medicinsk Laboratorium Science Council of Nigeria (MLSCN) og Senatet på universitetet, der fører til tildeling af graden af ​​Bachelor of Medicinsk Laboratory Science (BMLS).
 2. For at hjælpe eleverne med at lære at løse problemer ved at udsætte dem for problemsituationer og ved at løse dem i forskningsprojekter. 4.. At uddanne og udvikle studerende til at udfylde arbejdskraftbehovet i landet i Medical Laboratory Science. 5.. For at opgradere professionelle bioanalytiker stand til at levere høj kvalitet laboratorieydelser til enkeltpersoner, familier og samfund af alsidig baggrund og i forskellige sociale og kulturelle indstillinger nationalt og globalt. 6.. At producere bioanalytiker, som opfylder internationale standarder, og som kan påtage sig yderligere uddannelse i retning af specialisering. 7.. At uddanne forskere, der er i stand til at foretage research i de forskellige discipliner Medical Laboratory Science. 8.. Bidrage til forbedring af Medical Laboratory Science praksis ved at deltage i tværfaglig forskning, udnytte forskningsprocessen og offentliggøre forskningsresultater i Medicinsk Laboratorium Science praksis situationer.

adgangskrav

 • Ikrafttræden 100 Level
 • Ansøgerne skal også opfylde de mindstekrav Universitet krav for optagelse og er derfor at opnå kreditter i engelsk sprog, kemi, biologi, fysik og matematik i SSCE eller tilsvarende i højst to møder med en relevant aflevering i den fælles Admission studentereksamen (karmen ) og i den post University studentereksamen (post-UME).
 • Ikrafttræden 200 Level
 1. Kandidater holder tre GCE A / L i biologi, kemi og fysik plus O / L Credits i fem fag - matematik, fysik, kemi, biologi og engelsk.
 2. <li>   Kandidater, der overf&oslash;rer fra andre fakulteter p&aring; universitetet med relevante foruds&aelig;tninger.</li>
  <li>   B.Sc. grad i relevante videnskabelige discipliner som Zoology, Mikrobiologi, anatomi, fysiologi, biokemi, osv; som godkendt af Senatet.</li>
  <li>   HND p&aring; relevante omr&aring;der, som godkendt af Senatet.</li>
  <li>   Inter og Intra Senatet University overf&oslash;rsel efter at Igbinedion University indl&aelig;ggelser.</li>
  

Varighed

Bachelor of Medical Laboratory Science grad program løber i fem (5) år for fælles Entré studentereksamen kandidater og fire (4) år for direkte kandidater adgangskrav.

Senest opdateret Apr. 2017

Om skolen

The University commenced its academic programmes in the 1999/2000 session in five Colleges namely, Arts and Social Sciences, Business and Management Studies, Health Sciences, Law and Natural and Appli ... Læs mere

The University commenced its academic programmes in the 1999/2000 session in five Colleges namely, Arts and Social Sciences, Business and Management Studies, Health Sciences, Law and Natural and Applied Sciences. Minimer