MBChB i medicin og kirurgi

Generelt

Læs mere om dette studie på uddannelsens hjemmeside

Program beskrivelse

University of Birmingham giver dig den første klasses mulighed for at udvikle færdighederne til at blive en læge.

Akademisk i stand til at have en naturlig egnethed til videnskab, har du en stærk interesse i menneskelige anliggender, en bekymring for andres velfærd, en flair for kommunikation og ønsket om at gøre en reel forskel. Du har også brug for en masse drivkraft for at gennemføre dette krævende gradskursus. I hele din tid med os bliver du behandlet som et individ, og vi vil opfordre dig til at udvikle og udforske dine egne faglige interesser.

Med fem og en halv million mennesker i West Midlands-området studerer du i landets største sundhedsregion og tilbyder en række kliniske placeringer. En af disse er Queen Elizabeth Hospital Birmingham, beliggende ved siden af Medical School, der åbnede i 2010 og har avancerede sundhedsfaciliteter. Dette betyder, at du vil have masser af muligheder for at få erfaring i mangfoldigheden af medicinske discipliner og lære, hvordan man styrer en bred vifte af patienter med forskellige baggrunde og kulturer. Helt fra starten oplever du praksis i sundhedsvæsenet i samfundet med en hver uge tilknytning til almen praksis, så du kan se, hvordan dine studier omsættes til klinisk praksis.

Din træning på hospitaler og generel praksis foregår inden for en meget organiseret akademisk struktur. Lederne af akademier er seniorkonsulenter og praktiserende læger, der er ansvarlige over for lægeskolen for at sikre, at du får træning af høj kvalitet inden for hver specialitet.

Du har også muligheden for at vælge mellem flere valgfri intercalating-programmer, som du vil tage efter dit andet, tredje eller fjerde studieår. Disse giver dig mulighed for at deltage i et nyt laboratorie- eller samfundsbaseret forskningsarbejde i enten grundlæggende eller anvendt medicinsk forskning.

I 2016 viste resultaterne af National Student Survey (NSS), at 93% af vores studerende var tilfredse med undervisningen på dette kursus.

Birmingham Medicine and Surgery-kurset er et integreret modulbaseret program designet til at give dig den essentielle viden og baggrund for at begynde at arbejde hen imod dine egne karrieremål.

Resultatet af kurset

Postgraduate grunduddannelse og videre

Ved afslutningen af bacheloruddannelsen modtager du din MBBS (eller tilsvarende) grad, som er en primær medicinsk kvalifikation (PMQ). At holde en PMQ giver dig ret til foreløbig registrering hos Det Generelle Medicinske Råd, kun under forudsætning af, at det accepteres, at der ikke er nogen Fitness to Practice-bekymringer, der skal overvejes. Den foreløbige registrering er tidsbegrænset til højst tre år og 30 dage (1125 dage i alt). Efter denne tidsperiode udløber din midlertidige registrering normalt.

Foreløbigt registrerede læger kan kun praktisere i godkendte Foundation År 1-stillinger: loven tillader ikke foreløbigt registrerede læger at udføre nogen anden type arbejde. For at opnå en Foundation Year 1-stilling skal du ansøge i løbet af det sidste år af dit bacheloruddannelsesprogram gennem UK Foundation Program Office-udvælgelsesplan, som tildeler disse stillinger til kandidater på konkurrencepræget basis. Alle passende kvalificerede UK-kandidater har fundet et sted på Foundation Year 1-programmet, men dette kan ikke garanteres, for eksempel hvis der skulle være et øget antal konkurrencedygtige ansøgninger fra ikke-britiske kandidater.

Succesfuld afslutning af Foundation Year 1-programmet opnås normalt inden for 12 måneder og er præget af tildelingen af et erfaringscertifikat. Du vil derefter være berettiget til at ansøge om fuld registrering hos Det Generelle Medicinske Råd. Du har brug for fuld registrering med en licens til praksis for uovervåget medicinsk praksis i NHS eller privat praksis i Storbritannien.

Selvom disse oplysninger for øjeblikket er korrekte, skal eleverne være opmærksomme på, at forskrifter på dette område kan ændre sig fra tid til anden.

Der er en diskussion om, om man skal fjerne foreløbig registrering for nyuddannede læger. Hvis dette sker, vil UK-kandidater modtage fuld registrering, så snart de har gennemført en MBBS-grad (eller tilsvarende). Det skal bemærkes, at det er meget sandsynligt, at britiske kandidater stadig skal ansøge om et uddannelsesprogram svarende til det nuværende fondsprogram, og det kan ikke garanteres, at der er plads til dette program for hver britisk kandidat.

GMC overvejer i øjeblikket indførelsen af en formel vurdering, som medicinske kandidater i Storbritannien skulle have bestået for at få en registrering med praktiklicens. Selvom der ikke er truffet nogen endelig beslutning om, hvorvidt eller hvornår en sådan eksamen vil blive indført, skal ansøgere være opmærksomme på, at GMC forestiller sig, at fremtidige kohorter af medicinstuderende muligvis skal bestå dele af en medicinsk licensvurdering, før GMC giver dem registrering med en licens til praksis.

Første og andet år

Dine første to år er stort set brugt med moduler om menneskekroppens struktur og funktion. Du lærer, hvordan hvert system styres og er i stand til at imødekomme kravene i hverdagen, og hvordan de påvirkes af en sygdom og medicinsk behandling. Meget af anatomien læres i små grupper, herunder væsentlig erfaring med beskyttelse.

Du lærer om psykologi og sociologi for helbred og sygdom, og hvordan helhedsbefolkningen, såvel som for individuelle patienter, vurderes. Du vil også blive introduceret til nogle af de vigtigste spørgsmål inden for biomedicinsk etik, for eksempel genteknologi.

I hvert år tilbringer du ti dage i samfundet med praktiserende læger og patienter, hvor du kobler biologisk og adfærds teoretisk læring til kliniske situationer med virkelige patienter. Derudover har du muligheden for at vælge studieområder for dig selv, så du kan forfølge emner, der interesserer dig.

Tredje år

Du vil være baseret i vores partner Teaching Hospital Trusts for at videreudvikle dine grundlæggende kliniske færdigheder med at tage en god klinisk historie og undersøge patienter, samt studere de kommunikationsevner, der er nødvendige for effektive forhold mellem patient og læge. Du lærer også om almindelige sygdomme, og hvordan du diagnosticerer og håndterer dem, og fortsætter dit teoretiske arbejde med patologi, farmakologi, folkesundhed og epidemiologi. Vores fremragende samfundsbaserede medicinstrin fortsætter, og du vil øge din forståelse af, hvordan patienter styres i almen praksis.

Fjerde og femte år

Du går nu over på kliniske tilknytninger inden for medicinske, kirurgiske og andre specialiteter såsom kardiologi, neurologi, psykiatri, knoglesygdom, onkologi, øre, næse og hals og peri-operativ pleje. Du vil også gøre yderligere vedhæftede filer indenfor obstetrik og gynækologi, pædiatri og almen praksis. I løbet af det afsluttende år vil du være i stand til at samle alle dine læring og færdigheder gennem den akut syge patient-tilknytning, når du forbereder dig på at blive en læge.

Valgfrie studier: To måneder i foråret fjerde år tildeles fuldtidsundersøgelser efter eget valg, enten på en afdeling i Medical School eller på et andet center i Storbritannien eller, som flertallet af studerende vælger at gøre, i udlandet . Du kan vælge at konsolidere din viden inden for et emne, du allerede har studeret, få yderligere erfaring med klinisk praksis eller måske gennemføre dit eget kliniske forskningsprojekt.

Dette er et udvalg af de forskellige lokationer, som vores studerende har besøgt som en del af deres valgfag.

Uddannelse i forskning

Som læge forventes det, at du holder dig ajour med den seneste udvikling inden for medicin, men vi har brug for, at klinikere tager en førende rolle med hensyn til dette. Dette kursus giver dig muligheden for at lære forskningsevner, som du kan bruge i din karriere til at forbedre og udvikle klinisk praksis. Du kan udvikle disse færdigheder i betydelig dybde under et intercalated program.

Intercalated programmer

Hvis du opnår en god standard i undersøgelser, kan du eventuelt drage fordel af den fremragende bredde af internationalt konkurrencedygtig forskning inden for Medicinskolen gennem en dybdegående undersøgelse af valgte emner i et år. Flere forskellige sammenhængende programmer giver mulighed for at deltage i nyt forskningsarbejde inden for enten grundlæggende eller anvendt medicinsk forskning. Dette kan ske efter dit andet, tredje eller fjerde studieår. Tilgængelige programmer involverer enten laboratorie- eller samfundsbaseret forskning. Du lærer at analysere og fortolke medicinske forskningsdata og vigtigst af alt gennemføre dit eget nye og betydelige forskningsprojekt. De færdigheder, du vil tilegne dig, giver dig mulighed for at bidrage til udviklingen af evidensbaseret klinisk praksis. Du vender derefter tilbage for at afslutte MBChB-programmet.

Hvorfor studere dette kursus

Største sundhedsregion i Storbritannien dækket af en medicinsk skole: Med fem og en halv million mennesker i West Midlands-området studerer du i landets største sundhedsregion ved siden af Queen Elizabeth Hospital Birmingham, som betyder, at du vil have masser af muligheder for at få erfaring inden for forskellige medicinske discipliner og til at behandle en lang række patienter med forskellige baggrunde og kulturer.

Tidlig klinisk kontakt og patientkontakt: I hvert af de første to år af kurset tilbringer du 10 dage i samfundet med praktiserende læger og patienter, idet det knytter biologisk og adfærdsmæssig teoretisk læring til kliniske situationer med virkelige patienter. Dette stiger i de sidste tre år, hvor du vil tilbringe længere perioder på kliniske placeringer i vores partnerhospitaler.

Valgfri intercalation: Du vil have mulighed for at vælge mellem flere valgfri intercalating programmer under dine studier. Disse giver dig mulighed for at deltage i nyt forskningsarbejde inden for enten grundlæggende eller anvendt medicinsk forskning, som kan ske efter dit andet, tredje eller fjerde studieår. Tilgængelige programmer involverer enten laboratorie- eller samfundsbaseret forskning.

Forberedelse til klinisk praksis: Din træning på hospitaler og generel praksis foregår inden for en meget organiseret akademisk struktur. Lederne af akademier er seniorkonsulenter og praktiserende læger, der er ansvarlige over for lægeskolen for at sikre, at alle studerende får fremragende træning i hver anden specialitet.

Fremragende alumner: Mange kandidater til MBChB-medicin og kirurgi er fortsat ledende inden for deres respektive områder. Vi er stolte af at sige, at vores fremtrædende og bemærkelsesværdige alumner inkluderer:

 • Charles George (MBChB, 1965) Formand for Stroke Association
 • Jane Collins (MBChB, 1978; MD 1988) Chief Executive, Marie Curie Cancer Care
 • Richard Horton (MBChB, 1986; BSc, 1983; MD, 2008), redaktør, The Lancet
 • Rowan Hillson (MBChB, 1974) National Clinical Director for Diabetes, Department of Health
 • Steve Field (MBChB, 1982) Præsident, Royal College of General Practitioners
 • Peter Weissberg (MBChB, 1976), medicinsk direktør, British Heart Foundation
 • David Haslam (MBChB, 1972) præsident for British Medical Association

Aktiv MedSoc: På University of Birmingham mener vi, at studerendes liv ikke burde være alt arbejde, og der er masser for dig at blive involveret i både inden for kollegiet og universitetet uden for dine studier. Kollegiet har sit eget samfund kendt som MedSoc. MedSoc er en paraplyorganisation til en bred vifte af aktiviteter, herunder sportslige, sociale, musikalske og velgørenhedsmæssige - der er noget for enhver smag.

Adgangskrav

 • Antal krævede A-niveauer: 3
 • Typisk tilbud: A * AA. Kandidater burde have forudsagt AAA inklusive biologi og kemi (NB. Human Biologi er acceptabelt som et alternativ til biologi).
 • Generelle studier: accepteres ikke. Kritisk tænkning accepteres heller ikke. Andre ikke-standardemner accepteres muligvis ikke. Kontakt os for rådgivning.

Alle ansøgere skal:

 • tilbyde acceptabel akademiske kvalifikationer (se nedenfor) og
 • afhold den UK Clinical Aptitude Test (UKCAT) og
 • deltage i et interview, hvis du bliver inviteret.

Oplysninger til internationale (inklusive EU) ansøgere findes i den internationale sektion.

Engelsk Sprogkrav

Ansøgere skal have fremragende skriftlig og talt engelsk. Bemærk, at universitetets almindelige engelsksprogede krav er minimumsstandarder, som kan hæves gennem konkurrence. Som et minimum skal for eksempel det engelske sprog IELTS være 7,0 i hver komponent.

EU-ansøgere

Der er en række faktorer, der bestemmer gebyrstatus, men EU-statsborgere kan betragtes som 'hjemmestuderende' til gebyrbetalingsformål (se nedenfor). Da UK-baserede ansøgere vælges på grundlag af resultater i hver af to nationale kvalifikationer (for eksempel A-niveauer og GCSE'er), skal ansøgere til hjem / EU fra uden for Storbritannien tilbyde eksamensbaserede kvalifikationer, der svarer til disse. Nogle eksempler er nedenfor:

Irsk forlader certifikat

Minimum af lønklasse A i seks fag, herunder biologi, kemi, engelsk og matematik, for at inkludere klasse A1 i biologi og kemi. Den samme standard gælder for juniorattesten.

Europæiske Baccalaureate

En samlet score på 85% med et minimum på 85% i naturvidenskaben for at inkludere kemi og biologi som fulde muligheder. Der skal fremlægges bevis for, at denne standard overholdes for foreløbige resultater.

Vi kræver, at kvalifikationer ikke er bredt baserede og opnås gennem vurdering af præstationer i formelle, nationale prøver. Som vejledning kan følgende kvalifikationer ikke accepteres alene uden for eksempel A-niveauer. Disse inkluderer østrigske Matura; Bulgarsk eksamensbevis; Fransk Baccalaureat (inklusive OIB); Tyske Abitur; Græsk (inklusive cypriotisk) apolytirion; Italienske Esame Di Stato; Litauiske Brandos Atestats; Nederlandene "Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs" (VWO) eksamensbevis; Polsk Matura; Portugisisk diplom de Ensino Secundario; Rumænsk Baccalaureat; Spanske Título de Graduado en Educación Secundaria Obligatoria (ESO) og Título de Bachiller; Swedish Slutbetyg från Gymnasieskolan (certifikat til skoleafgivelse).

International Baccalaureate

 • Højere niveau: 766 fra kemi og biologi og et andet godkendt emne (i enhver rækkefølge)
 • Subsidiært niveau: Fagene skal indeholde engelsk og matematik, hvis de ikke tilbydes på et højere niveau (matematikstudier er acceptabelt).
 • Minimum 32 point skal nås
 • Du skal give resultater enten fra mellemårsprogrammet eller en acceptabel GCSE-tilsvarende kvalifikation. MYP-resultater vil blive scoret i henhold til følgende ækvivalenser til GCSE'er: 7 = A *; 6 = A; 5 = B. Der skal være opnået mindst 5 i videnskab, engelsk og matematik

Internationale ansøgere

Vi har op til 28 pladser til rådighed for studerende, der vurderes som internationale til gebyrbetalende formål. For mere information om gebyrstatus, se www.ukcisa.org.uk. Bemærk, at hvor der er tvivl om din gebyrstatus (for eksempel er du statsborger i Storbritannien, der bor uden for EU), vil universitetet undersøge din gebyrstatus, før din ansøgning om medicin behandles. Hvis din gebyrstatus ikke kan defineres i tide, kan du miste muligheden for et interview.

Uddannelsen af skole skal være ækvivalent med A-niveauer. Vi vil forsøge at være fleksible for de internationale ansøgere, der studerer i et uddannelsessystem uden nogen kvalifikation svarende til GCSE. Men det må erkendes, at det er vanskeligt at foretage en effektiv vurdering af det akademiske potentiale baseret på forudsagte karakterer alene. Skoleresultater skal gives som et absolut minimum.

Senest opdateret Mar 2020

Om skolen

The College of Medical and Dental Sciences at the University of Birmingham is a major international centre for research and education in medicine, medical sciences, dentistry, nursing and physiotherap ... Læs mere

The College of Medical and Dental Sciences at the University of Birmingham is a major international centre for research and education in medicine, medical sciences, dentistry, nursing and physiotherapy. Minimer