Keystone logo
Carol Davila University Of Medicine And Pharmacy

Carol Davila University Of Medicine And Pharmacy

Carol Davila University Of Medicine And Pharmacy

Introduktion

Opførelsen af det medicinske fakultet er afsluttet og indviet den 12. oktober 1903, dagen da Carol Davilas statue er blevet indviet. Initiativet til at bygge et monument til Davila blev taget på den første nationale medicinske kongres, der blev afholdt i Bukarest i oktober 1884. Statuen, værdifuldt arbejde af Carol Stork, blev støbt i bronze i studierne på Bukarest School of Arts and Crafts.

Indvielsen af slottet er en vigtig dato i udviklingen af den medicinske uddannelse i Bukarest. Det nye sted har medført store forbedringer af laboratoriets funktion, tilrettelæggelsen af de praktiske arbejder og hele den didaktiske aktivitet. I et stykke tid var det også vært for en del af apotekssektionen.

På trods af de vanskeligheder, der er stødt på, har den nationale skole for medicin og farmaci udviklet sig gradvist, og den 12. november 1869 blev etableringen af Bukarest-lægefakultetet mulig. Fakultetet åbnede sine kurser den 22. november 1869. Det var det første medicinske fakultet fra universitetet i Bukarest, og samtidig i vores land; gennem det lykkedes det medicinsk videnskab at påtvinge sig både i Rumænien og uden for dets grænser.

Placeringer

  • Bucharest

    Bulevardul Eroii Sanitari,8, 050474, Bucharest

    Spørgsmål