Keystone logo
© Prague Film School / Ali Shreim
Charles University First Faculty of Medicine

Charles University First Faculty of Medicine

Charles University First Faculty of Medicine

Introduktion

Charles University i Prag, første medicinske fakultet: Akademisk forskning er ved at ændre sig

Det første medicinske fakultet med næsten 1 200 ansatte og 3 400 studerende repræsenterer det største medicinske fakultet i Tjekkiet. Det er en integreret del af Charles University i Prag, siden det blev grundlagt af kongen af Bøhmen og kejser af Det Hellige Romerske Rige Charles den Fjerde i 1348. Som sådan er det også det ældste medicinske fakultet i Centraleuropa.

Det er imidlertid ikke kun den majestætiske historie og imponerende kvantitative foranstaltninger, der ville være nok til at gøre institutionen succesrig og konkurrencedygtig. Det skal være ideer, mennesker, kapacitet og ledelse, som endelig vil være ansvarlig for enhver institutions fremtid, overskud og anvendelighed. For at udføre vores mission og afspejle ikke kun styrken og vitaliteten i fakultetets forskningsprogrammer, men også vores nationale position og internationale ambitioner, bekræfter vi følgende mål:

  • At være en dynamisk komponent i det europæiske medicinske uddannelsessystem
  • At drive den førende biomedicinske forskning inden for den bredere ramme for det europæiske forskningsrum
  • At blive anerkendt som et værdifuldt medlem af lokalsamfundet.

I denne sammenhæng:

Vi er her for at undervise fremtidens læger: Vi tilbyder bachelor-, kandidat- og professionelle programmer af højeste akademisk kvalitet, undervist enten på tjekkiske eller engelske sprog, der forfølger internationalt betydningsfuldt stipendium. Akademisk ekspertise, stimulering af kreativitet og intellektuel nysgerrighed er de højt rangerede værdier i periodisk intern evaluering af vores lærerstab. Fakultetet tilskynder og støtter fremragende forskningspraktikanter og forskningstræningsprogrammer.

Vi søger talenter: Vores studerende rekrutteres fra hele Europa, Amerika, Asien og Afrika, og vores uddannelser er regelmæssigt akkrediteret i Europa og USA.

Videnskab er os alles fremtid: Fakultetet investerer kraftigt i forskningsinfrastruktur. Vores laboratorier drager fordel af stort set alle state-of-the-art teknologier, der er i hænderne på entusiastiske medarbejdere med en international erfaring og ry. Finansiering fra videnskabelige aktiviteter repræsenterer for nylig størstedelen af fakultetets budget.

Ændrende billede af vores fælles Europa: Fakultetet selv drager fordel af "på stedet" dialog mellem forskere og læger. Vores forskerhold er involveret i flere nationale forskningsprojekter, der lægger vægt på samarbejde mellem grundlæggende og kliniske videnskaber, sammen med forskere inden for andre discipliner fra ekstramural institutioner. Det er vigtigt, at vores engagement i internationale teams og EU -projekter stiger kraftigt.

Gør forskere til iværksættere: Vores resultater viser enestående engagement i grundlæggende, klinisk og anvendt forskning. Fakultetets ledelse sammen med universitetsledelsen bygger standardprocedurer for teknologioverførsel og win-win-forbindelse mellem akademi og industri i overensstemmelse med de eksisterende europæiske regler.

Ud over R & D -samfundets grænser: Fakultetseksperter er regelmæssigt involveret i popularisering af videnskab blandt samfundet, og fra deres side fremmer de folkesundhedsbevidsthed. I samarbejde med journalister og medier fokuserer vores læger og forskere på de store offentligmedicinske problemer, men hjælper også med at sprede grundlæggende videnskabelige fakta, forklare, hvordan videnskab fungerer og udvikler sig. Vores vision er at hjælpe med at opbygge det vidensbaserede samfund i bredere termer.

Fakultetet

Det første medicinske fakultet er en af de fire grundlæggende fakulteter ved Charles University i Prag. Det første medicinske fakultet blev grundlagt i 1348 blandt de femten ældste medicinske skoler i verden.

Undervisning og forskning på vores fakultet dækker næsten hele spektret af medicin- og sundhedsfaglige erhverv fra hele spektret af grundvidenskaber gennem kliniske specialer. Nogle discipliner er unikke for vores skole på nationalt plan. Vi forbereder fremtidige læger, forskere og sundhedspersonale på en moderne og venlig måde. Da vi ikke kun er en undervisning, men også en forskningsinstitution, bringer vi de mest moderne fund og teknologi til uddannelse.

Universitetsuddannelse ved det første medicinske fakultet giver flere forskellige uddannelser. Det største antal studerende forfølger et seksårigt program for almen medicin (fører til en MD-grad) eller et femårigt program for tandmedicin (fører til DMD-grad).

Disse to kliniske programmer tilbydes både på engelsk og tjekkisk. Der er andre tre til fire års bacheloruddannelser i sundhedsfag (f.eks. Sygepleje og andre specialer), nogle med en kandidatmulighed, der kun tilbydes på det tjekkiske sprog. Der er også et levende ph.d. -program med de fleste specialer, der tilbydes på engelsk. Vi forbereder også læger til deres bestyrelsesprøver. Det er også vigtigt at bemærke, at der er forskellige gebyrbaserede programmer til post-graduate studerende. Vores undervisningsfaciliteter er moderne og komfortable, fra auditorier og seminarrum til laboratorier, studieværelser og computerrum. De fleste undervisningsfaciliteter er placeret i historiske bygninger i centrum af Prag, nær Karlovo náměstí, IP Pavlova og Albertov. Klinisk (praktisk) undervisning forekommer mest på General University Hospital, med nogle kliniske rotationer på Motol Hospital, Thomayer Hospital, Hospital Na Bulovce og General Military Hospital.

Vores kandidater finder let beskæftigelse i Tjekkiet og resten af verden. 99,7 % af de 640 kandidater (mellem 1997 og 2015) fandt placering inden for 6 måneder efter eksamen.

Placeringer

  • Prague

    Charles University in Prague, First Faculty of Medicine Kateřinská 32 121 08 Prague 2 Czech Republic, , Prague

    Spørgsmål