Keystone logo
Lithuanian University of Health Sciences

Lithuanian University of Health Sciences

Lithuanian University of Health Sciences

Introduktion

Universitet i dag

Lithuanian University of Health Sciences (LSMU, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas) er den største institution for videregående uddannelse for biomedicinske videnskaber i Litauen, der med succes integrerer studier, forskning og klinisk praksis. LSMU består af to hovedakademier: Medical Academy og Veterinary Academy .

Studerende i medicin, odontologi og sygepleje får deres praktiske færdigheder på LSMU's Hospital Kauno Klinikos, som er den største sundhedsinstitution i regionen i de baltiske stater. Mere end 1.200 højt kvalificerede læger og 2.400 medlemmer af plejepersonalet tager sig af over 78.000 patienter på LSMU's Hospital hvert år. Hele det medicinske personale værdsætter innovative og progressive metoder til behandling og diagnostik, som opfylder globale standarder.

Farmaceutiske studerende får praktiske færdigheder på universitetets apotek, som ikke kun leverer tjenester til lokalsamfundet, men også fungerer som en træningsfacilitet for Det Farmaceutiske Fakultet, der tilbyder studerende et bredt spektrum af praktisk viden og færdigheder og giver dem førstehånds erhvervserfaring . Dyrlægestuderende udvikler deres kliniske kompetencer på de store og små dyreklinikker. Fysioterapi- og ergoterapistuderende modtager praktiske færdigheder på Kulautuva Hospital of Rehabilitation og Palanga Clinic ved Institute of Neuroscience.

LSMU er en aktiv deltager i ERASMUS+ udvekslingsprogrammet. Studerende kan studere ved udenlandske universiteter eller tage til udlandet for at praktisere i en periode på op til et år. Kontrakterne om akademisk udveksling er blevet underskrevet med universiteter i 26 europæiske lande. Størstedelen af ERASMUS+ partnere er i Tyskland, Spanien, Frankrig, Finland og de andre EU-medlemsstater.

128626_dr-2157993_1920.jpg

Vores vision

Et førende europæisk universitet for sundhedsvidenskab til samfundets velstand. Vi vil søge, gennem indsatsen fra hele vores samfund, at blive et af 701+ bedste universiteter i QS World University Rankings.

Vores mission

Visionen vil blive forfulgt gennem vores MISSION – at skabe, akkumulere, systematisere og sprede videnskabelig viden og de nyeste resultater inden for studier og naturvidenskab, undervise og udvikle en kreativ, ærlig, initiativrig, uddannet, selvstændig og initiativrig personlighed, fremme demokrati og velfærd, udvikle et sundt og uddannet samfund. LSMU's væsentlige rolle i denne uddannelsesproces er stræben efter et sundt samfund, som garanterer landets sociale og økonomiske fremskridt, dets civilisatoriske identitet samt skabelse, støtte og udvikling af nationale og globale kulturelle traditioner. Dyreverdenens sundhed og velfærd er en integreret del af dette mål.

Innovativt miljø

Universitetets bibliotek og informationscenter er et af de mest moderne biblioteker i EU, som er medlem af Association of European Research Libraries, LIBER, hovednetværket for forskningsbiblioteker i Europa. Biblioteket har både virtuelle og RFID-teknologier og er meget populært blandt forskere og studerende, ikke kun i Litauen, men også i udlandet for dets unikke arkitektur og informationssystemer.

LSMU deltager i udviklingen af projekter, der resulterer i nye teknologier, udvidet videnskabelig forskning og udvikling samt fornyet og moderniseret infrastruktur på universitetet.

Et valg for udenlandske studerende

Siden 1990 har LSMU været Alma Mater for mange internationale studerende, og mere end 1600 udenlandske fuldtidsstuderende fra 87 lande (hovedsageligt fra Sverige, Israel, Tyskland, Spanien, Storbritannien, Libanon, Indien, Sydkorea) er i øjeblikket indskrevet her . Det omfattede næsten 25% af den samlede studerende på LSMU.

Antallet af studier internationalt stiger hvert år. Tyskland, Italien, Frankrig, Tyrkiet, Tjekkiet, Finland og Norge er de mest populære Erasmus-partnerlande blandt LSMU-studerende. Udenlandske studerende, der vælger at studere på LSMU, kommer oftest fra Spanien, Italien, Letland, Belgien og Polen.

128627_medicine-91754_1920.jpg

International erfaring og anerkendelse

LSMU samarbejder med mere end 140 europæiske, amerikanske og asiatiske universiteter til studie- og forskningsformål.

Universitetet er medlem af adskillige internationale organisationer, såsom European University Association (EUA), Association of Schools of Public Health in the European Region (ASPHER), Association of Medical Schools in Europe (AMSE), Association for Medical Education in Europe (AMEE), Baltic Sea Region University Network (BSRUN), Organisation for Ph.D. Uddannelse i biomedicin og sundhedsvidenskab i det europæiske system (ORPHEUS), European Association of Establishments for Veterinary Education (EAEVE), World Veterinary Association mv.

LSMU er også medlem af Verdenssundhedsorganisationen (WHO), hvor den udfylder rollen som et samarbejdscenter for forskning og træning i epidemiologi samt for forebyggelse af hjerte-kar- og andre kroniske ikke-smitsomme sygdomme.

Studieprogrammerne på LSMU opfylder universitetsuddannelsesstandarder, der anvendes i EU-lande, og kandidater er berettiget til at tage United States Medical Licensing Examination (USMLE) og PLAB-eksamenen fra General Medical Council i Storbritannien.

Studerer på LSMU

LSMU byder internationale studerende velkommen på følgende uddannelser:

ProgramVarighed
SprogGrad og kvalifikation
Tildelt
Integrerede studier
Medicin6 årengelskMSc i sundhedsvidenskab, læge
Odontologi (tandpleje)5 årengelskMSc i sundhedsvidenskab, læge odontolog
Apotek5 årDAMSc i sundhedsvidenskab, farmaceut
Veterinærmedicin6 årDAMSc i veterinærvidenskab, veterinærlæge
Bachelorstudier
Ammende4 årengelskBSc i sundhedsvidenskab, praktiserende sygeplejerske
Ergoterapi4 årengelskBSc i sundhedsvidenskab, ergoterapeut
Sundhedspsykologi4 årengelskBSc i samfundsvidenskab
Fysioterapi4 årengelskBSc i sundhedsvidenskab, fysioterapeut
Medicinsk og veterinær genetik3,5 årengelskBSc i sundhedsvidenskab, biomedicinsk tekniker
Tandhygiejne4 årengelskBSc i Oral Health Care og kvalifikation som tandplejer 
Kandidatstudier
Klinisk sundhedspsykologi2 årengelskMSc i samfundsvidenskab
Laboratoriemedicinsk biologi2 årengelskMSc i sundhedsvidenskab
Anvendt folkesundhed2 årengelskMSc i sundhedsvidenskab
Ledelse af folkesundhed2 årengelskMSc i sundhedsvidenskab
Livsstilsmedicin
(Blandet)
1,5 årengelskMSc i sundhedsvidenskab
Avanceret sygeplejepraksis2 årengelskMSc i sundhedsvidenskab, avanceret praktiserende sygeplejerske
Fødevarevidenskab2 årengelskMSc i landbrugsvidenskab
Husdyrvidenskab2 årengelskMSc i landbrugsvidenskab
Interaktion mellem dyr og mennesker2 årengelskMSc i landbrugsvidenskab
Korte kurser
Pre-med kursus (online)10 ugerengelsk
Postgraduate Fellowshipsengelsk

Placeringer

Placeringer
  • A. Mickevičiaus g. 9, LT 44307 Kaunas, , Kaunas

Spørgsmål