Keystone logo
Lithuanian University of Health Sciences

Lithuanian University of Health Sciences

Lithuanian University of Health Sciences

Introduktion

Universitetet i dag

Det Lithuanian University of Health Sciences (LSMU, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas) er den største institution for videregående uddannelse for biomedicinske videnskaber i Litauen, der med succes integrerer studier, forskning og klinisk praksis. LSMU består af to hovedakademier: og .

Studerende i medicin, odontologi og sygepleje får deres praktiske færdigheder på LSMU's Hospital Kauno Klinikos , som er den største sundhedsinstitution i regionen i de baltiske stater. Mere end 1.200 højt kvalificerede læger og 2.400 medlemmer af plejepersonalet tager sig af over 78.000 patienter på LSMU's Hospital hvert år. Hele det medicinske personale værdsætter innovative og progressive metoder til behandling og diagnostik, som opfylder globale standarder.

Farmaceutiske studerende får praktiske færdigheder på universitetets apotek, som ikke kun leverer tjenester til lokalsamfundet, men også fungerer som en træningsfacilitet for Det Farmaceutiske Fakultet, der tilbyder studerende et bredt spektrum af praktisk viden og færdigheder og giver dem førstehånds erhvervserfaring . Dyrlægestuderende udvikler deres kliniske kompetencer på de store og små dyreklinikker. Fysioterapi- og ergoterapistuderende modtager praktiske færdigheder på Kulautuva Hospital of Rehabilitation og Palanga Clinic ved Institute of Neuroscience.

LSMU er en aktiv deltager i ERASMUS+ udvekslingsprogrammet. Studerende kan studere ved udenlandske universiteter eller tage til udlandet for at praktisere i en periode på op til et år. Kontrakterne om akademisk udveksling er blevet underskrevet med universiteter i 49 lande. Størstedelen af ERASMUS+ partnere er i Tyskland, Spanien, Frankrig, Finland og de andre EU-medlemsstater.

128626_dr-2157993_1920.jpg

Vores vision

Et førende europæisk universitet for sundhedsvidenskaber til velstand i samfundet. Vi vil gennem hele vores samfunds bestræbelser søge at blive et af 701 bedste universiteter i QS World University Rankings.

Vores mission

Visionen vil blive forfulgt gennem vores MISSION - at skabe, akkumulere, systematisere og sprede videnskabelig viden og de nyeste resultater inden for studier og videnskab, undervise og udvikle en kreativ, ærlig, initiativvisende, uddannet, uafhængig og initiativrig personlighed, fremme demokrati og velfærd, udvikle et sundt og uddannet samfund. LSMU's væsentligste rolle i denne uddannelsesproces er forfølgelsen af et sundt samfund, der garanterer landets sociale og økonomiske fremskridt, dets civilisationsmæssige identitet samt skabelse, støtte og udvikling af nationale og globale kulturelle traditioner. Dyreverdenens sundhed og velfærd er en integreret del af dette mål.

Innovativt miljø

Universitetets bibliotek og informationscenter er et af de mest moderne biblioteker i EU, der er medlem af Foreningen af europæiske forskningsbiblioteker, LIBER, det vigtigste netværk for forskningsbiblioteker i Europa. Biblioteket har både virtuelle og RFID-teknologier og er meget populært blandt forskere og studerende, ikke kun i Litauen men også i udlandet for dets unikke arkitektur og informationssystemer.

LSMU deltager i udviklingen af projekter, der resulterer i nye teknologier, udvidet videnskabelig forskning og udvikling samt fornyet og moderniseret infrastruktur på universitetet.

Et valg for udenlandske studerende

Siden 1990 har LSMU været Alma Mater for mange internationale studerende, og mere end 1600 udenlandske fuldtidsstuderende fra 87 lande (hovedsageligt fra Sverige, Israel, Tyskland, Spanien, Storbritannien, Libanon, Indien, Sydkorea) er i øjeblikket indskrevet her . Det omfattede næsten 26% af den samlede studerende på LSMU.

Antallet af studerende internationalt stiger hvert år. Tyskland, Italien, Frankrig, Tyrkiet, Tjekkiet, Finland og Norge er de mest populære Erasmus-partnerlande blandt LSMU-studerende. Udenlandske studerende, der vælger at studere på LSMU, kommer ofte fra Spanien, Italien, Letland, Belgien og Polen.

128627_medicine-91754_1920.jpg

International erfaring og anerkendelse

LSMU samarbejder med mere end 140 europæiske, amerikanske og asiatiske universiteter med henblik på studie- og forskningsformål.

Universitetet er medlem af adskillige internationale organisationer, såsom European University Association (EUA), Association of Schools of Public Health in the European Region (ASPHER), Association of Medical Schools in Europe (AMSE), Association for Medical Education in Europe (AMEE), Baltic Sea Region University Network (BSRUN), Organisation for Ph.D. Uddannelse i biomedicin og sundhedsvidenskaber i det europæiske system (ORPHEUS), European Association of Etablissements for Veterinary Education (EAEVE), World Veterinary Association, etc.

LSMU er også medlem af Verdenssundhedsorganisationen (WHO), hvor den udfører rollen som et samarbejdscenter for forskning og træning i epidemiologi samt til forebyggelse af hjerte-kar-og andre kroniske ikke-smitsomme sygdomme.

Uddannelsesprogrammerne på LSMU opfylder universitetsuddannelsesstandarder, der anvendes i EU-lande, og kandidater er berettigede til at tage USA's Medical Licensing Examination (USMLE) og PLAB-undersøgelsen fra General Medical Council i Storbritannien.

Undersøgelse ved LSMU

LSMU byder internationale studerende velkommen til følgende studieprogrammer:

Program Varighed Sprog Grad og kvalifikation
Tildelt
Integrerede studier
Medicin 6 år engelsk MSc i sundhedsvidenskab, læge
Odontologi (tandpleje) 5 år engelsk MSc i sundhedsvidenskab, læge odontolog
Apotek 5 år DA MSc i sundhedsvidenskab, farmaceut
Veterinærmedicin 6 år DA MSc i veterinærvidenskab, veterinærlæge
Bachelorstudier
Ammende 4 år engelsk BSc i sundhedsvidenskab, praktiserende sygeplejerske
Ergoterapi 4 år engelsk BSc i sundhedsvidenskab, ergoterapeut
Sundhedspsykologi 4 år engelsk BSc i samfundsvidenskab
Fysioterapi 4 år engelsk BSc i sundhedsvidenskab, fysioterapeut
Medicinsk og veterinær genetik 3,5 år engelsk BSc i Sundhedsvidenskab, Biomedicinsk Teknolog
Tandhygiejne 4 år engelsk BSc i sundhedsvidenskab og kvalifikation som tandplejer
Kandidatstudier
Klinisk sundhedspsykologi 2 år engelsk MSc i samfundsvidenskab
Laboratoriemedicinsk biologi 2 år engelsk MSc i sundhedsvidenskab
Medicinsk kemi 2 år engelsk MSc i fysik
Anvendt folkesundhed 2 år engelsk MSc i sundhedsvidenskab
Livsstilsmedicin
(Blandet)
2 år engelsk MSc i sundhedsvidenskab
Avanceret sygeplejepraksis 2 år engelsk MSc i sundhedsvidenskab, avanceret praktiserende sygeplejerske
Fødevarevidenskab 2 år engelsk MSc i landbrugsvidenskab
Husdyrvidenskab 2 år engelsk MSc i landbrugsvidenskab
Interaktion mellem dyr og mennesker 2 år engelsk MSc i landbrugsvidenskab
Korte kurser
Pre-med kursus 10 uger engelsk
Postgraduate Fellowships engelsk

Placeringer

  • Kaunas

    A. Mickevičiaus g. 9, LT 44307 Kaunas, , Kaunas

Spørgsmål