Keystone logo
Swedish University of Agricultural Sciences

Swedish University of Agricultural Sciences

Swedish University of Agricultural Sciences

Introduktion

På SLU engagerer vi studerende i nogle af de vigtigste spørgsmål, som det 21. århundrede står over for, såsom global opvarmning, fødevarekrisen og vores afhængighed af ikke-vedvarende energi.

Undervisningsstilen på SLU fremmer kritisk tænkning. Som studerende forventes det, at du stiller spørgsmålstegn ved overbevisninger, der ofte tages for givet, og vi forventer også, at du stiller spørgsmålstegn ved det, du lærer. Debat med klassekammerater og undervisere er accepteret og velkommen. SLU's lærerstab higer efter akademisk ekspertise og er fokuseret på at skabe en meget beskæftigelsesdygtig studerende. Kommunikationsevner, evnen til at arbejde i et team og løse problemer, en bevidsthed om det kommercielle landskab og erhvervserfaring er blot nogle af de egenskaber, der gør vores kandidater arbejdsdygtige.

For at styrke din evne til at opbygge en karriere på et stadig mere konkurrencepræget arbejdsmarked, opfordres du som studerende på SLU til at lære gennem erfaring.

Du studerer virkelige situationer, tager en praktisk tilgang til problemløsning og får værdifuld kontakt til erhvervslivet. Forelæsninger, øvelser, laboratoriearbejde, feltarbejde, gruppeprojekter og selvstændige studier er blot nogle af de undervisningsmetoder, der bruges her.

Bedømmelsesprocedurer varierer også afhængigt af kurset og kan omfatte skriftlige opgaver og prøver, individuelle og gruppeprojekter, laboratorierapporter og mundtlige præsentationer. Her på SLU er vi forpligtet til at udvikle internationaliseringsaspektet af vores pensum, netværk og studerendes erfaring.

Globale perspektiver er blevet integreret i design, udvikling og præsentation af alle programmer og kurser. Vi byder studerende velkommen fra hele verden, og ved at tilbyde studerende chancen for at skabe vigtige internationale forbindelser, øger vi vores studerendes globale beskæftigelsesegnethed.

Se alle SLUs kandidatuddannelser her

Se SLU's International Bacehlors program her

Campus funktioner

Campus Alnarp

SLU's Alnarp campus er en grøn oase beliggende i det centrale Öresundsregionen. Campus er beliggende i en bølgende, frodig park, hvor uddannelse og forskning foregår intensivt. Til de maleriske omgivelser er slående bygninger med imponerende arkitektur, der tilbyder et æstetisk stimulerende miljø for studerende, forskere, ansatte og besøgende.

Campus Umeå

SLU's Umeå campus er et inspirerende og malerisk læringsmiljø. Omgivet af dybe grønne skove, naturskønne parker og klare, blå søer er det let at se, hvorfor Umeå er den hurtigst voksende by i Sverige. Med 110.000 indbyggere er Umeå den største by i Norrland, og hvert år passerer over 800.000 mennesker gennem Umeås lufthavn. Det tager mindre end en time at flyve fra Umeå til Stockholm, og fire timer at flyve til Bruxelles.

Campus Uppsala

Uppsala er Sveriges fjerdestørste by, og centrum for SLU's uddannelsesaktiviteter. Beliggende lige uden for byens centrum er SLUs Uppsala campus rummelig, grøn og malerisk. Det er en passende ramme for Sveriges eneste landbrugsuniversitet og muligvis det mest forskningsintensive af alle universiteter. Med to universiteter beliggende i Uppsala kan studerende nyde en livlig, dynamisk og stimulerende atmosfære.

SLU's campusser og forskningsfaciliteter er spredt over hele Sverige, med tre hovedcampusser i Alnarp, Umeå og Uppsala. Selvom hver campus er forskellig i størrelse og struktur, har de alle en varm, venlig og inspirerende atmosfære. SLU har i øjeblikket over 4000 studerende og 700 forskningsstuderende tilmeldt og udfører en række undervisnings- og forskningsaktiviteter i hele landet.

Som gebyrbetalende studerende er du sikret bolig, hvis du er blevet optaget i første optagelsesrunde. Dette vil blive tilbudt dig af SLU. Hvis du er en gebyrbetalende studerende og får et legat, er du stadig sikret bolig.

Vær opmærksom på, at huslejen ikke er inkluderet i studieafgiften.

    Visumkrav

    For at kunne studere i Sverige skal du have en opholdstilladelse. Ansøgning om opholdstilladelse til studier kan sendes efter, at studieafgiften er betalt, og du har modtaget en bekræftelsesmail fra SLU.

    Ansøgning om opholdstilladelse sker via Migrationsstyrelsens hjemmeside. Migrationsstyrelsen er ansvarlig for hele opholdstilladelsesprocessen. SLU kan på ingen måde påvirke din ansøgning. Spørgsmål vedrørende din opholdstilladelse skal stilles til Migrationsstyrelsen.

    Ventetiden på en afgørelse fra Migrationsstyrelsen er normalt mellem 2-5 måneder, nogle gange længere. Derfor opfordrer SLU de studerende til at betale deres studieafgift og søge om opholdstilladelse hurtigst muligt efter, at du har modtaget betalingsinstruksen fra SLU (kort tid efter, at du har modtaget besked om udvælgelsesresultater).

    Det eneste dokument, du skal bruge for at bevise, at du er blevet optaget på SLU, og at du er forsikret, er meddelelsen om udvælgelsesresultater, der sendes til dig efter udvælgelsen.

    Du skal være tilmeldt 30 point hvert semester. Hvis du studerer mindre end 30 point i løbet af et semester, kan din opholdstilladelse blive inddraget, eller en ansøgning om forlængelse afslået. Hvis du af en eller anden grund ikke kan studere, såsom sygdom eller fordi du ikke kan betale dit studieafgift, forventes du at forlade Sverige, da en opholdstilladelse til studier kun giver mulighed for ophold til studier.

    Stipendier og finansiering

    Stipendier er tilgængelige for gebyrbetalende studerende, der er optaget på kandidatuddannelser. Stipendierne uddeles af både SLU og det svenske institut (SI).

    Alle studerende, der ansøger om en SLU-kandidatuddannelse som deres højeste prioritet inden fristen den 17. januar, vil modtage information om, hvordan man ansøger om et fuldt undervisningsfritagelsesstipendium. Ansøgningsinstruktioner vil blive sendt til alle berettigede ansøgere inden for få dage efter ansøgningsfristens udløb. Et stipendium, der tilbydes af SLU, dækker kun studieafgifter, ingen leve- eller rejseudgifter er inkluderet.

    Stipendier tildelt af det svenske institut dækker både studieafgifter og leveomkostninger. Der er en række forskellige stipendier tilgængelige afhængigt af din baggrund.

    Ranglister


    QS Rankings

    SLU er rangeret som det fjerdebedste universitet i verden i faget Landbrug & Skovbrug, og nummer 31 i faget Veterinærmedicin.

    SLU in international university rankings

    Campusliv og faciliteter

    • Vores studie- og karrierevejledere kan give dig generel rådgivning om kurser og uddannelser på SLU. De kan også hjælpe dig med generelle spørgsmål om studie- og karrierevalg.
    • Skrive- og sprogstøtte er tilgængelig på universitetsbiblioteket. Du kan også møde nye mennesker, chatte, lytte til svensk eller bare hænge ud på vores sprogcafé på biblioteket.
    • Campus Umeå har Nordens største idrætsanlæg. Her kan du regne med masser af sne om vinteren, og der er mange muligheder for at stå på ski og dyrke andre udendørs aktiviteter.
    • Campus Uppsala har mange grønne områder, som er perfekte til udendørs aktiviteter. Der er fodboldbaner, beachvolleybaner, en frisbeegolfbane, mange baner til jogging, gå- og cykelture og et sportsanlæg med fitnesscenter og planlagte gruppesessioner.
    • På Campus Alnarp kan du dyrke sport og leg, synge i kor, optræde i et teaterstykke, være med til at arrangere fester og arrangementer, tage en dansetime, få dit jagttegn og meget mere.

    SLU-campusserne er placeret i universitetsbyer med et pulserende studieliv, ikke mindst hos ”nationen”, studenterklubber, der arrangerer en række aktiviteter. Du kan gå på klubtur, se venner, tage til koncert, nyde en svensk ”fika” eller være med i en af de mange foreninger – der er Pride-foreninger, teatergrupper, kor og idrætsforeninger for at nævne nogle få. Her vil du få nye venner og virkelig lære det svenske studieliv at kende.

    Der er i alt syv studerendes fagforeninger på SLU's forskellige campusser. Hvilken du tilhører afhænger af, hvad du studerer. Fagforeningerne er stiftet af studerende, drives af studerende og er til for de studerende. Udover at påvirke og forbedre uddannelsen, overvåge elevernes rettigheder, arrangere foredrag og andre arrangementer, sørger fagforeningerne for, at du og andre studerende kan nyde et rigt liv. fritid. Fagforeningerne har en række foreninger og udvalg. Amatørkomedieteater, fika-aftener, idrætsforeninger, jagtforeninger, miljøudvalg, middage og kor er kun nogle af de aktiviteter, der tilbydes. Intet er umuligt, medlemmerne bestemmer hvilke aktiviteter deres fagforening skal engagere sig i.

    Vil du vide mere? Besøg universitetets hjemmeside for mere information om studerendes livsstil.

    Placeringer

    • Uppsala

      Almas Allé,8, 750 07, Uppsala

    • Alnarp

      Sundsvagen 6, 234 56, Alnarp

      • Umeå

        Umeå, Sverige

        Chat med studerende

        Spørgsmål