Postgraduat i epidemiologi
VARIGHED
2 Years
SPROG
Engelsk
TEMPO
Deltid
ANSØGNINGSFRIST
Anmod om ansøgningsfrist
TIDLIGSTE STARTDATO
Sep 2025
STUDIEAFGIFTER
EUR 2.500 / per year
STUDIEFORMAT
På campus
Introduktion
Det 2-årige halvtidsdagsprogram er rettet mod studerende, der allerede har en kandidatgrad inden for et biomedicinsk område, har en vis erhvervserfaring og ønsker at forbedre deres færdigheder og viden om epidemiologi. Det 60 ECTS postgraduate program er en trimmet version af 120 ECTS Master Epidemiology (MEPI) og er integreret i strukturen og ekspertisen i det eksisterende MEPI. En af de væsentligste forskelle er, at kandidatuddannelsen ikke kræver, at der skal skrives en kandidatafhandling. Det giver også mulighed for et mere skræddersyet program. Den studerende vil fokusere på et specifikt ekspertiseområde, dvs. infektionssygdomme eller NCSD'er eller miljøepidemiologi sammenlignet med MEPI.
Hvorfor vælge en postgraduate i epidemiologi?
- Du har allerede en kandidatgrad i et biomedicinsk domæne.
- Du har allerede en vis erhvervserfaring inden for medicin, biomedicinske videnskaber eller folkesundhed
- Du ønsker at forbedre din viden og kompetencer til at designe og udføre epidemiologisk og klinisk forskning
- Du har brug for muligheden for at tilpasse dit program og fortsætte med at arbejde
- Du leder efter eksponering til et internationalt klasseværelse
Et lidenskabeligt, dedikeret og omsorgsfuldt team med en bred vifte af ekspertise inden for epidemiologi understøtter postgraduate-programmet. Derudover vil det være indlejret i Master of Epidemiology (MEPI), som er værdsat for sin solide og specifikke profil og er unik i Flandern. Kandidatuddannelsen vil have deltagere med forskellig baggrund, hvilket skaber et inspirerende og internationalt klasseværelse.
Ideelle studerende
Hvem er dette program for?
Programmet er åbent for fagfolk, ph.d.-kandidater og postdoktorale forskere. Kandidater er kandidater med en kandidatgrad inden for et biomedicinsk område. Erfaring inden for medicin, biomedicinske videnskaber eller folkesundhed er påkrævet. Husk på, at dette program kræver en halvtidsforpligtelse.
Programmet søger at give de grundlæggende og avancerede færdigheder og kompetencer til at designe og udføre epidemiologisk forskning. I modsætning til kandidatuddannelsen i epidemiologi omfatter kandidatuddannelsen ikke en afhandling.
Bemærk: Hvis du er her med et studievisum, er du ved lov forpligtet til at tage minimum 54 point pr. akademisk år! Imidlertid er postgraduatet kun et deltidsprogram (30 ECTS).
Indlæggelser
Stipendier og finansiering
Takket være støtten fra VLIR-UOS, det flamske interuniversitetsråd, kan studerende fra 31 lande i Afrika, Asien og Latinamerika ansøge om et fuldt stipendium for at følge en kandidatuddannelse på et flamsk universitet eller universitetshøjskole i Belgien. Vi kan således give 10 fulde legater, der dækker alle udgifter i forbindelse med Master of Epidemiology.
VLIR-UOS-stipendiet inkluderer en flybillet, visumomkostninger (med forbehold for godkendelse) og en månedlig godtgørelse til dækning af leveomkostninger, indkvartering, kursusgebyr og forsikring.
Læreplan
Kredit: 60 ECTS
De obligatoriske kernekurser udgør 45 ECTS-point og de valgfrie kurser for minimum 15 ECTS-point (og er opdelt i tre blokke: metodiske kurser, specialiserede emner inden for underdomæner i epidemiologi og folkesundhed)
De studerende skal tage mindst ét valgfag fra metode- eller folkesundhedsblokken. Det er tilladt at vælge valgfag fra alle tre blokke.
Obligatoriske kurser 45 ECTS-point obligatorisk
- Klassiske og moderne epidemiologiske metoder 12 ECTS-point 1E SEM
- Data Management og Statistisk Software 6 ECTS-point 1E SEM
- Forskningsprojekt del 1 6 ECTS-point 1E SEM
- Introduktion til statistik 3 ECTS-point 1E SEM
- Klassiske og moderne metoder til dataanalyse 9 ECTS-point 2E SEM
- Forskningsprojekt 2 6 ECTS-point 2E SEM
- Anvendte forskningsmetoder 3 ECTS-point 2E SEM
Valgfag: metodiske kurser
- Målinger: Eksponering og resultatvurdering 3 ECTS-point 2E SEM
- Introduktion til kvalitativ forskning 3 ECTS-point 2E SEM
- Advanced Methods in Epidemiology 3 ECTS-point 2E SEM
- Valgfag: emner i epidemiologi
- Genetisk epidemiologi 3 ECTS-point 2E SEM
- Epidemiologi af infektionssygdomme 6 ECTS-point 1E SEM
- Klinisk epidemiologi 6 ECTS-point 1E SEM
- Epidemiologi for ikke-smitsomme sygdomme og mental sundhed 3 ECTS-point 1E SEM
- Miljøepidemiologi 3 ECTS-point 2E SEM
Valgfag: folkesundhed
- Folkesundhed, politik og praksis 9 ECTS-point 1E SEM
Programresultat
Postgraduate certifikat efter afslutning
- Af studier, der finder sted efter at have gennemført et uddannelsesforløb.
- Et dokument, der indeholder en bekræftet erklæring.
- Et dokument, der beviser ejerskab eller gæld.
- Et dokument, der tjener som bevis for, at en person har gennemført et uddannelsesforløb, udstedt enten af en institution, der ikke er autoriseret til at udstede eksamensbeviser, eller til en studerende, der ikke er berettiget til et eksamensbevis.
- Handlingen eller tilstanden af at være eller gøre noget komplet; konklusion, præstation.
- Juridisk Indgåelse af en overdragelseshandling vedrørende salg af en ejendom.
- Amerikansk fodbold En fremadrettet aflevering, der med succes fanges af den tilsigtede modtager.
Læringsresultater
- Kandidaten har indsigt i determinanter for sundhed og folkesundhed på lokalt og internationalt niveau.
- Kandidaten har indsigt i det grundlæggende inden for epidemiologi og folkesundhed, er bekendt med hovedudviklingen inden for epidemiologi og lærer at udføre empirisk forskning i samfundsrelevante og komplekse problemer relateret til sundhed og sundhedsvæsen på individ- og befolkningsniveau.
- Den postgraduate yder et selvstændigt specifikt bidrag til højkvalitets og relevant epidemiologisk forskning i en multidisciplinær kontekst (blandt andre dataloger, statistikere, sundhedsøkonomer, politiske beslutningstagere og sundhedspersonale).
- Den postgraduate behersker relevant software til epidemiologisk forskning og analyse.
- Kandidaten omsætter et sundhedsproblem til et videnskabeligt forskningsspørgsmål, skriver et videnskabeligt forsvarligt forskningsforslag og udarbejder en detaljeret dataindsamlings-, styrings- og analyseplan.
- Den postgraduate sigter mod at bidrage til en bæredygtig forbedring af lokal og global sundhedspleje, sygdomsovervågning og forebyggelse.
- Ved hjælp af epidemiologisk ekspertise bidrager kandidaten til at omsætte forskningsresultater til politik og praksis i en tværprofessionel kontekst.
- Den postgraduate formidler og formidler resultaterne af epidemiologisk forskning på en videnskabelig korrekt og gennemsigtig måde til ligestillede, politiske beslutningstagere og den brede offentlighed.
- Den postgraduate reflekterer kritisk over deres og andres forskning og antager en videnskabelig, heltal, faglig, etisk holdning og er opmærksom på social retfærdighed og mangfoldighed.
- Kandidaten kan arbejde i et konkurrencepræget miljø.
- Den postgraduate har udviklet en holdning om kontinuerlig læring, der giver dem mulighed for at holde deres epidemiologiske ekspertise ajour hele livet på en selvstændig og selvstyret måde.
Programundervisning
Karrieremuligheder
Efter at have gennemført en kandidatuddannelse kan du tage en postgraduate-uddannelse for yderligere at udvide eller udvikle dine kompetencer.
Målet med at følge et sådant program er ofte at fortsætte faglig udvikling. Postgraduate-uddannelser kan oprettes, når der er et specifikt behov for dem på det professionelle område.
Efter at have afsluttet et postgraduate program vil du modtage et certifikat i stedet for en grad. Dette certifikat vil give dit CV merværdi til arbejdsmarkedet.