
MSc i klinisk og psykosocial epidemiologi (forskning): Sundhedssystemer og forebyggelse
Groningen, Holland
VARIGHED
2 Years
SPROG
Engelsk
TEMPO
Fuldtid
ANSØGNINGSFRIST
01 May 2025
TIDLIGSTE STARTDATO
01 Sep 2025
STUDIEAFGIFTER
EUR 24.200 / per year *
STUDIEFORMAT
På campus
* EU/EØS-studerende: 2209 € | ikke-EU/EØS-studerende: €18850
Introduktion
Vil du være banebrydende inden for forskning side om side med fremragende folkesundhedsforskere og samfundspartnere? Så er Health Systems and Prevention (HSP) sporet det rigtige valg for dig!
HSP-sporet kombinerer banebrydende tværfaglig forskning med praktiske politiske spørgsmål, der sigter mod at løse komplekse folkesundhedsproblemer relateret til samfundsproblemer som en aldrende befolkning, stigende niveauer af kroniske sygdomme, udvidelse af sundhedsuligheder, migration og urbanisering. Du lærer at tackle problemer som disse fra forskellige akademiske discipliner, da du bliver undervist og superviseret af eksperter inden for økonomi, rumlige videnskaber, psykologi, sociologi og medicin. Sporet er et mindre selektivt program, der er indlejret i forskningsmasteren Clinical and Psychosocial Epidemiology (CPE) og er et initiativ fra University Medical Center Groningen og Aletta Jacobs School of Public Health.
Et unikt element i uddannelsen er den fagligt orienterede praktik, en læringsperiode, hvor de studerende kan samarbejde med en national og/eller international samfundspartner som Sundhedsministeriet, sundhedsforsikringer, kommunale sundhedsvæsener, bedriftssundhedstjenester og socialsikring. institutter. I denne indstilling vil du udvikle færdigheder til at omsætte forskning i praksis for at få en målbar indvirkning på folkesundheden. Så søger du at forbinde akademisk forskning af høj kvalitet med praksis for folkesundhed? Ansøg nu!
Hvorfor studere dette program i Groningen?
- Fokus på fremtidens folkesundhedsudfordringer
- Småskala program med fokus på din individuelle udvikling
- Kombination af banebrydende forskning med praktiske politiske spørgsmål for at udvikle evidensbaserede forebyggelsespolitikker
- Pioner inden for forskning side om side med topforskere
- Deltage aktivt i og bidrage til målene for en ikke-akademisk (sundheds)organisation
- Mulighed for at opnå en ph.d.-stilling
- Mulighed for stipendium
Læreplan
År 1
Det første år starter med at styrke den studerendes grundlag i psykologi og epidemiologi samt metode og statistik. Desuden inkluderer sporet de grundlæggende og avancerede kurser om sundhedssystemer og forebyggelse. Disse kurser har til formål at lære de studerende om sundhedssystemernes rolle i sygdomsforebyggelse og sundhedsfremme og merværdien af tværfaglig forskning og interessentengagement. Studerende vil lære om brugen af big data og åbne datakilder og innovative statistiske teknikker, såsom årsagsmæssige konklusioner og modelleringsundersøgelser, der er nødvendige for at udføre evalueringer på befolknings- og sundhedssystemniveauer.
Uddannelsen er indrettet på en sådan måde, at enhver studerende enten har eller udvikler et grundlæggende fundament inden for både medicin og psykologi, hvilket sikrer, at studerende med alle baggrunde er fuldt rustet til at fortsætte uddannelsen.
Kurser
- A. Grundlæggende kurser (8 EC)
- B. Klinisk epidemiologi (10 EC)
- C. Psykosocial epidemiologi (12 EC)
- D. Sundhedssystemer og forebyggelse (8 EF)
- E. Kandidatafhandlingsforslag (13 EC)
- F. Trænergrupper (5 EC)
År 2
Det andet år består hovedsageligt af et akademisk orienteret praktikophold og et specialeforskningsprojekt. Praktikken giver mulighed for aktivt at deltage og bidrage til målene for en ikke-akademisk samfundspartner, såsom Sundhedsministeriet, sundhedsforsikringer, kommunale sundhedsvæsener, bedriftssundhedstjenester og sociale sikringsinstitutioner. Kandidatafhandlingsprojektet giver rig mulighed for at blive dybt involveret i et forskningsemne relateret til sundhedssystemer og forebyggelse og for at opleve forskeres daglige udfordringer inden for folkesundhedsområdet. I løbet af specialeprojektet vil de studerende vælge valgfag baseret på deres interesseområde, baggrundsviden og forskningsprojektemne.
Kurser
- A. Kandidatafhandlingsprojekt (39 EC)
- B. Forskningsværktøjer (7 EC)
- C. At skrive et vellykket ph.d.-forskningsforslag (8 EC)
- D. Valgfag (10 EC)
Studielast
- 40 timers klasse og selvstudie om ugen i gennemsnit
Studere i udlandet
- Studerende i udlandet er valgfrit
Indlæggelser
Programundervisning
Karrieremuligheder
Jobmuligheder
Dit speciale kan fungere som grundlag for dit eget ph.d.-forslag. Højtstående studerende vil blive tilbudt et fuldt stipendium for at fortsætte med et treårigt ph.d.-program på UMCG!
Hvis du ikke ønsker at fortsætte i den akademiske verden, kan du arbejde som forsker i en ikke-akademisk organisation, såsom Verdenssundhedsorganisationen (WHO), sundhedsforsikringer, (internationale) hospitaler eller kommunale sundhedstjenester.
Job eksempler
- Find videnskabelig dokumentation for praktiske problemer
- Rådgive organisationer om interventioner eller fremtidig politik
- Bidrage til design af fremtidens sundhedssystemer
- Arbejder som forsker inden for sundhedsorganisationer