
MSc in
Master i genetik og molekylær biovidenskab
University of Helsinki

Nøgleinformation
Campus placering
University of Helsinki, Finland
Lingvistik / Sprogvidenskab
Engelsk, Finsk, Svensk
Studieformat
På campus
Varighed
2 år
Hastighed
Fuldtid
Studieafgifter
EUR 15.000 / per year *
Ansøgningsfrist
03 Jan 2024
Tidligste startdato
Aug 2024
* for studerende uden for EU/EØS
Introduktion
Hvordan er livets byggesten tilrettelagt?
Hvordan regulerer gener udviklingen og funktionen af celler, væv og organismer ? Hvordan fungerer og kommunikerer molekyler, celler og væv med hinanden, og hvordan studeres deres funktioner? At studere disse spørgsmål er afgørende for at forstå molekylære og cellulære mekanismer, hvis afbrydelse kan bidrage til starten og udviklingen af forskellige sygdomme.
Disse er også centrale spørgsmål, der studeres i kandidatuddannelsen i genetik og molekylær biovidenskab . Du får viden og færdigheder inden for moderne genetik og molekylær biovidenskab. Du kan specialisere dig i biokemi og strukturbiologi, celle- og udviklingsbiologi, genetik og genomik eller molekylær analytisk sundhedsbiologi .
Studerer
Programmet er baseret på grundlæggende videnskabelig forskning og tæt integreret med den eksperimentelle forskning udført på University of Helsinki .
Indlæggelser
Læreplan
Kandidatuddannelsen Genetik og Molekylær Biovidenskab er baseret på grundlæggende videnskabelig forskning . På uddannelsen tilegner du dig viden og færdigheder inden for moderne genetik og molekylær biovidenskab, som du vil uddybe inden for dit valgte speciale.
Studerende gennemfører moduler til en værdi af 120 point (cr; ECTS) i henhold til deres studieretning og personlige studieplan. Kandidatuddannelsen består af:
- Almindelige undersøgelser af programmet 15-20 sp
- Studiespecifikke studier: Obligatoriske og valgfrie kurser 80 sp
- Kandidatspeciale på 30 kr
- Frie valgundersøgelser 15-25 sp
Uddannelsens studieordning vil i princippet give mulighed for at gennemføre 90 hp på 12 måneder (fuldtidsstudium og udnyttelse af studiemuligheder i sommermånederne, og ikke inklusive kandidatspecialets forskningsprojekt). Det anbefales dog at gennemføre uddannelsen på 2 år, da det vil give mere fleksibilitet med de valgfrie studier.
Karriereplanlægning eller fritidsaktiviteter kan være inkluderet i den personlige studieplan. Studerende, der studerer til kvalifikation som biologilærere, har 60 pund pædagogiske studier i deres grad (gælder kun finske eller svensktalende studerende).
Baseret på dine egne interesser specialiserer du dig ved at vælge mellem fire undersøgelsespor:
- Biokemi og strukturbiologi
- Genetik og genomik
- Cellulær og udviklingsbiologi
- Molekylær og analytisk biovidenskab
Kurser og undervisning
Programmet er tæt integreret med den eksperimentelle forskning, der udføres på University of Helsinki inden for genetik, genomik, biokemi, strukturel biologi og cellulær og udviklingsbiologi. Ved at kombinere kursiseenheder vil du være i stand til at få en bred forståelse af biologiske fænomener og de molekyler, der har en indflydelse på sundheden , herunder deres interaktioner og funktioner i niveauer af celler, væv og organismer.
Kurser inkluderer en række forskellige arbejdsmetoder: seminarer, forelæsninger, laboratoriearbejde, mundtlige og skriftlige præsentationer, projektarbejde i små grupper, uafhængige studier og studiekredse dannet af de studerende. Instruktionen bruger digitale læringsmiljøer.
Disse forskellige undervisningsmetoder kræver et aktivt engagement fra dig. De vil udvikle din evne til at søge, strukturere og præsentere nye oplysninger samt drage konklusioner. Du lærer om principperne og metoderne for forskning under laboratorieøvelser og om praktisk arbejde i forskningsgrupper og når du skriver din speciale.
Ud over akademisk ekspertise får du generelle arbejdslivsfærdigheder, såsom faktoordning, problemløsning, kommunikation, projektledelse og teamwork. Du får erhvervsmæssig evne både til postgraduate studier i et doktorgradsprogram og til ekspertstillinger lige efter at have opnået din kandidatgrad .
Kandidatafhandling
Alle studerende gennemfører et kandidatspeciale (30 sp). Du lærer, hvordan et forskningsprojekt forløber, fra planlægning af arbejdet og valg af passende metoder til at udføre eksperimenterne og analysere resultaterne.
Specialet er typisk baseret på et eksperimentelt forskningsprojekt udført i en af universitetets forskningsgrupper under vejledning af en erfaren forsker . Du vil skrive dit speciale, som om det var en videnskabelig publikation, kritisk beskrive, overveje og diskutere dine resultater i lyset af tidligere videnskabelig litteratur om emnet.
I din skriftlige afhandling forventes det, at du demonstrerer, at du er i stand til videnskabelig tænkning , at du mestrer relevante forskningsmetoder, og at du er dybt fortrolig med afhandlingens emne. Afslutningen af specialet viser, at du har de nødvendige færdigheder inden for projektledelse og skriftlig videnskabelig kommunikation.
Under kandidatseminaret får du støtte til alle faser i specialeprocessen og videre, herunder dataindsamling, kommunikationsevner, peer-interaktion og support, netværk og karrieremuligheder.
Kandidatafhandlingen for studerende, der studerer til biologilærerkvalifikation, kan omhandle pædagogiske eller didaktiske problemstillinger i biologiundervisningen (gælder kun finsk- eller svensktalende studerende).
Studerende og studieliv
Studentliv og især studentorganisationskulturen er usædvanligt rig og mangfoldig i Finland. Også ved University of Helsinki er studerendes samfund meget aktive. Mere end 250 studerendeorganisationer opererer inden for University of Helsinki (HYY) , som spænder fra fakultets- og fagorganisationer til politiske og samfundsmæssige organisationer og fra kor og orkestre til sports- og spilklubber. Deres aktiviteter inkluderer jubilæumsfejringer, akademiske middagsfester, kulturelle begivenheder, sammenkomster og udflugter.
Som studerende og medlem af Studentersamfundet (HYY) har du ret til mange fordele og tjenester. For eksempel overkommelige studerende, grundlæggende sundhedsydelser, sportsfaciliteter og måltider til studerende . Du får også adskillige rabatter, f.eks. På gebyrer for offentlig transport over hele landet.
Galleri
Programresultat
Hvorfor genetik og molekylær biovidenskab?
Når du har afsluttet kandidatuddannelsen i genetik og molekylær biovidenskab, vil du:
- have et indgående kendskab til genetik og molekylær biovidenskab og de eksperimentelle metoder, der anvendes i disse fag.
- at forstå geners og biomolekylers egenskaber og funktioner på celle-, vævs- og organismeniveau.
- at kunne analysere videnskabelig viden kritisk og formidle den til forskellige målgrupper.
- har evnen til at frembringe nye videnskabelige oplysninger om egenskaberne ved gener, biomolekyler og celler ved hjælp af eksperimentelle undersøgelser.
- at kunne udnytte eksisterende forskningsdata og biologiske databaser.
- behersker god videnskabelig praksis og har viden til at handle i overensstemmelse hermed.
- du har evnen til selvstændig projektledelse og problemløsning samt til at vedligeholde og udvikle din egen ekspertise.
- have evnen til at arbejde i tværfaglige og multikulturelle fællesskaber.
Master of Science (MSc) giver dig mulighed for at arbejde med grundforskning og anvendt forskning og for at fungere som ekspert i den offentlige administration, den private sektor og bioteknologiske virksomheder. Det gør dig også kvalificeret til at blive optaget på postgraduate/doktorale studier.
Karrieremuligheder
Efter endt uddannelse fra kandidatuddannelsen i genetik og molekylær biovidenskab vil du være godt klædt på til at fortsætte med postgraduate studier eller gå videre til en karriere, for eksempel som ekspert i offentlig administration eller i bioteknologiske virksomheder. Dit valg af specialisering og valgfrie kurser giver dig mulighed for at profilere dine kompetencer i den retning, du sigter mod at følge for din fremtidige karriere.