Keystone logo
University of Veterinary Sciences

University of Veterinary Sciences

University of Veterinary Sciences

Introduktion

University of Veterinary Sciences Brno blev grundlagt i 1918. I øjeblikket består universitetet af tre fakulteter - Det Veterinærmedicinske Fakultet, Fakultetet for Veterinærhygiejne og Økologi og Det Farmaceutiske Fakultet. VETUNI Brno er det eneste universitet i Tjekkiet, der har specialiseret sig i veterinærmedicin, veterinærhygiejne og økologi, og kun et af to underviser i farmaceutisk videnskab. Det findes i byen Brno i bydistriktet Brno - Královo Pole, på universitetets campus, hvor alle uddannelses- og forskningsfaciliteter er placeret.

 • Et offentligt universitet med mere end 90 års tradition.
 • Interessante og lovende uddannelser inden for områderne veterinærmedicin, veterinærhygiejne og økologi og farmaci, undervist på tjekkisk og engelsk.
 • Koncentreret på et universitetscampus nær centrum af byen.
 • De bedste traditioner kombineret med moderne undervisningsmetoder og fremragende udstyr.

Mission for VETUNI Brno

 • Give universitetsuddannelse.
 • Foretag videnskabelige, forskningsmæssige og andre kreative aktiviteter.
 • Varetage specialiserede aktiviteter inden for områderne veterinærmedicin, veterinærhygiejne og økologi, fødevaresikkerhed og -kvalitet samt farmaci.
 • Fungere som et åbent universitet, der etablerer sig både i det nationale og i det europæiske universitetsrum.

Universitetets historie

Universitetet for Veterinær- og Farmaceutiske Videnskaber Brno blev grundlagt den 12. december 1918 ved lov nr. 76/1918 Saml. ved oprettelsen af det tjekkoslovakiske statsveterinæruniversitet i Brno. Det var det første universitet, der blev dannet efter oprettelsen af Republikken Tjekkoslovakiet. Det blev grundlagt i lokalerne af, hvad der engang havde været kavalerikaserne og en provinsiel træningsskole. Universitetets grundlægger og den første rektor var prof. MUDr. et MVDr. hc Eduard Babák. Undervisningen begyndte den 17. november 1919. Fra starten udviklede universitetet sig som et enkeltfakultetsuniversitet rettet mod veterinærmedicin (veterinærvidenskab). I 1975 blev der oprettet to kollegier: College of General Veterinary Medicine (senere omdøbt til College of Veterinary Medicine) og College of Veterinary Medicine - Food Hygiene (senere omdøbt til Veterinary Hygiene and Ecology). I 1990 blev der oprettet to fakulteter - Det Veterinærmedicinske Fakultet, med fokus på veterinærmedicin, og Fakultetet for Veterinærhygiejne og Økologi, rettet mod veterinærhygiejne. I 1991 kom et tredje fakultet til - Det Farmaceutiske Fakultet, rettet mod human- og veterinærfarmaceutiske videnskaber. Siden 1994 er universitetet officielt blevet kaldt University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences Brno.

Universitetets organisation

Rektor er leder af University of Veterinary Sciences Brno. Underordnet rektor er tre prorektorer - prorektor for uddannelse, prorektor for videnskab, forskning og udenrigsrelationer, og prorektor for jobtræning og for udvikling og opførelse af VETUNI Brno, herunder universitetets landbrugsbedrift . Kursisten varetager universitetets økonomiske og administrative forhold.

Selvstyre på universitetet varetages af universitetets akademiske senat. Universitetsorganet er VETTUNI Brnos tilsynsråd. Spørgsmål vedrørende uddannelse og videnskabelig aktivitet drøftes i Universitetets Videnskabelige Råd.

Universitetet er opdelt i rektoratet, herunder rektoratet og andre arbejdssteder, og tre fakulteter Det Veterinærmedicinske Fakultet, Det Veterinær Hygiejne- og Økologiske Fakultet og Det Farmaceutiske Fakultet.

Campus funktioner

Beliggenhed og universitetscampus

University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences Brno er det eneste universitet i Tjekkiet, der har specialiseret sig i veterinærmedicin, veterinærhygiejne og økologi, og kun et af to, der underviser i farmaceutisk videnskab. Det kan findes i byen Brno i bydelen Brno - Královo Pole.

Universitetsområdet er beliggende i unikke lokaler med en særlig atmosfære skabt af bygningens lukkede rumlige indretning. Det kombinerer karakteren af strukturer fra det 19. århundrede med moderne bygninger fra de seneste år. Parken med sine modne træer bidrager til campusstemningen. Universitetscampus har også et drivhus, botaniske haver og visse sjældne eller interessante træarter, såsom London Planetree af den majestætiske europæiske bøg, der deltog i en konkurrence om Brnos smukkeste træ.

  Placeringer

  • Brno

   Palackého tř. 1946/1, 61242, Brno

   Spørgsmål