Lithuanian University of Health Sciences

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Universitetet i dag

Det Lithuanian University of Health Sciences (LSMU, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas) er den største institution for videregående uddannelser for biomedicinske videnskaber i Litauen med succes at integrere studier, forskning og klinisk praksis. LSMU består af to hovedakademier: Medical Academy og Veterinary Academy .

Studerende til medicin, odontologi og sygepleje får deres praktiske færdigheder på LSMU Hospital Kauno Klinikos , som er den største medicinske institution i de baltiske stater. Mere end 1.200 højtkvalificerede læger og 2.400 medlemmer af plejepersonalet tager sig af over 78.000 patienter på LSMU Hospital hvert år. Hele det medicinske personale sætter pris på innovative og progressive metoder til behandling og diagnostik, der opfylder globale standarder.

Apoteksstuderende får praktiske færdigheder på University Pharmacy, der er designet til ikke kun at tjene offentligheden, men også at være det primære uddannelsesfacilitet på Det farmaceutiske fakultet, der tilbyder studerende et bredt spektrum af praktisk viden og færdigheder og giver dem førstehåndserfaring . Studerende, der søger at blive veterinærlæger, får deres praktiske færdigheder i store og små dyreklinikker og operationslokaler på Veterinærakademiet.

LSMU er en aktiv deltager i ERASMUS-udvekslingsprogrammet. Studerende kan studere på udenlandske universiteter eller rejse til udlandet for praksis i en periode på op til et år. Kontrakterne om akademisk udveksling er underskrevet med universiteter i 26 europæiske lande. Størstedelen af ERASMUS-partnere er i Tyskland, Spanien, Frankrig, Finland og de andre EU-medlemsstater.

128626_dr-2157993_1920.jpg

Vores vision

Et førende europæisk universitet for sundhedsvidenskaber til velstand i samfundet. Vi vil gennem hele vores samfunds bestræbelser søge at blive et af 701 bedste universiteter i QS World University Rankings.

Vores mission

Visionen vil blive forfulgt gennem vores MISSION - at skabe, akkumulere, systematisere og sprede videnskabelig viden og de nyeste resultater inden for studier og videnskab, undervise og udvikle en kreativ, ærlig, initiativvisende, uddannet, uafhængig og initiativrig personlighed, fremme demokrati og velfærd, udvikle et sundt og uddannet samfund. LSMU's væsentligste rolle i denne uddannelsesproces er forfølgelsen af et sundt samfund, der garanterer landets sociale og økonomiske fremskridt, dets civilisationsmæssige identitet samt skabelse, støtte og udvikling af nationale og globale kulturelle traditioner. Dyreverdenens sundhed og velfærd er en integreret del af dette mål.

Innovativt miljø

Universitetets bibliotek og informationscenter er et af de mest moderne biblioteker i EU, der er medlem af Foreningen af europæiske forskningsbiblioteker, LIBER, det vigtigste netværk for forskningsbiblioteker i Europa. Biblioteket har både virtuelle og RFID-teknologier og er meget populært blandt forskere og studerende, ikke kun i Litauen men også i udlandet for dets unikke arkitektur og informationssystemer.

LSMU deltager i udviklingen af projekter, der resulterer i nye teknologier, udvidet videnskabelig forskning og udvikling samt fornyet og moderniseret universitetets infrastruktur. Snart åbnes Center for moderne farmaceutiske og sundhedsteknologier såvel som det nye farmaceutiske fakultet med moderne laboratorier og klasser. Derudover er fakultetet for folkesundhed i øjeblikket under opførelse på Veterinærakademiets campus.

Et valg for udenlandske studerende

Siden 1990 har LSMU været Alma Mater for mange internationale studerende, og ca. 1000 fuldtids udenlandske studerende fra 70 lande (hovedsageligt fra Sverige, Israel, Tyskland, Spanien, Storbritannien, Libanon, Indien, Sydkorea) er i øjeblikket tilmeldt her. Det udgjorde næsten 17% af den samlede studerende på LSMU.

Antallet af studerende internationalt stiger hvert år. Tyskland, Italien, Frankrig, Tyrkiet, Tjekkiet, Finland og Norge er de mest populære Erasmus-partnerlande blandt LSMU-studerende. Udenlandske studerende, der vælger at studere på LSMU, kommer ofte fra Spanien, Italien, Letland, Belgien og Polen.

128627_medicine-91754_1920.jpg

International erfaring og anerkendelse

LSMU samarbejder med mere end 140 europæiske, amerikanske og asiatiske universiteter med henblik på studie- og forskningsformål.

Universitetet er medlem af adskillige internationale organisationer, såsom European University Association (EUA), Association of Schools of Public Health in the European Region (ASPHER), Association of Medical Schools in Europe (AMSE), Association for Medical Education in Europe (AMEE), Baltic Sea Region University Network (BSRUN), Organisation for Ph.D. Uddannelse i biomedicin og sundhedsvidenskaber i det europæiske system (ORPHEUS), European Association of Etablissements for Veterinary Education (EAEVE), World Veterinary Association, etc.

LSMU er også medlem af Verdenssundhedsorganisationen (WHO), hvor den udfører rollen som et samarbejdscenter for forskning og træning i epidemiologi samt til forebyggelse af hjerte-kar-og andre kroniske ikke-smitsomme sygdomme.

Uddannelsesprogrammerne på LSMU opfylder universitetsuddannelsesstandarder, der anvendes i EU-lande, og kandidater er berettigede til at tage USA's Medical Licensing Examination (USMLE) og PLAB-undersøgelsen fra General Medical Council i Storbritannien.

Undersøgelse ved LSMU

LSMU byder internationale studerende velkommen til følgende studieprogrammer:

Program Varighed
Sprog Grad og kvalifikation
Tildelt
Integrerede studier
Medicin 6 år engelsk MSc i sundhedsvidenskab, doktor
Odontologi (Tandpleje) 5 år engelsk MSc i sundhedsvidenskab, doktor Odontolog
Apotek 5 år DA MSc i sundhedsvidenskab, farmaceut
Veterinærmedicin 6 år DA MSc i veterinærvidenskab, veterinærlæge
Bachelorstudier
Ammende 4 år engelsk BSc i sundhedsvidenskab, generel praksis sygeplejerske
Ergoterapi 4 år engelsk BSc i sundhedsvidenskab, ergoterapeut
Sundhedspsykologi 4 år engelsk BSc i samfundsvidenskab
Kandidatstudier
Folkesundhed 2 år engelsk MSc i sundhedsvidenskab
Forvaltning af folkesundhed 2 år engelsk MSc i sundhedsvidenskab
Livsstilsmedicin
(fjernundervisning)
1,5 år engelsk MSc i sundhedsvidenskab
Avanceret sygeplejepraksis 2 år engelsk MSc i sundhedsvidenskab, sygeplejerske til avanceret praksis
Madvidenskab 2 år engelsk MSc i landbrugsvidenskaber
Dyrevidenskab 2 år engelsk MSc i landbrugsvidenskab
Dyr og menneskelig interaktion 2 år engelsk MSc i landbrugsvidenskaber

Placeringer

Kaunas

Address
A. Mickevičiaus g. 9, LT 44307 Kaunas
Kaunas, Kaunas County, Litauen

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig