Læs den officielle beskrivelse

Hvad skal en læge eller klinisk psykolog i morgen kunne gøre? Hvilke sygdomme kommer til os gennem demografiske ændringer? Hvordan forbliver individualiseret, højteknologisk medicin overkommelig og human?

Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane ( MHB ) ser sin grundlæggelse og dens unikke salgsargument i et specifikt svar på ændrede krav fra vores samfund på sundhedssystemet generelt og uddannelse til lægen, psykoterapeuter, kliniske psykologer og andre sundhedspersonale i særdeleshed.

Ud af landet. For landet.

Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane ( MHB ) er et statsligt anerkendt universitet i kommunalt og non-profit sponsorering. Det står for innovative undervisningskoncepter såvel som for enhed af forskning, undervisning og patientpleje. Med vores tre universitetssygehuse Ruppiner Kliniken , Städtisches Klinikum Brandenburg og Immanuel Klinikum Bernau , Heart Center Brandenburg og i øjeblikket mere end 20 samarbejdende klinikker og omkring 100 undervisningsformer bundler vi videnskabsbaseret og praksisorienteret knowhow til studiet af en ny generation af læger og psykologer.

Formålet med og grundlæggelsen af Brandenburg University of Applied Sciences er at etablere en moderne og praktisk såvel som liberal og holistisk uddannelse, der opfylder fremtidens erhvervskrav. Med kvalifikation og uddannelse af teknisk erfarne, menneskelige kompetente og socialt engagerede læger og psykologer ønsker vi at yde et aktivt bidrag til løsningen af ​​aktuelle problemer og til den bedst mulige patientpleje for landet. I Brandenburg. Og videre.

Medizinische Hochschule Brandenburg ser sig som et offentligt velfærdssentret universitet med en unik kreds af kommuner, hospitaler og diakoni. På baggrund af vores grundlæggelse impuls og på baggrund af vores mål vil vi være og blive et universitet, der tør at gøre noget modigt i undervisning og forskning, bryder med frimodig nye grunde og som pioner i uddannelse løser haste sociale spørgsmål. Og vi vil være og blive et universitet, der giver plads til udvikling af talent og udvikling af personlighed.

Et universitet, der stræber efter individets individuelle udviklingspotentiale, som fremmer og kræver det. Et universitet, der viser sin evne til at lære, forny og relatere igen og igen i fremtidige opgaver. Et universitet, der ikke kun nyder at studere, men også underviser, forsker og arbejder. Og sidst men ikke mindst: et universitet, der med sin velgørende-iværksætterstruktur og sin særlige kreds af partnere fra kommuner, hospitaler og diakoner ønsker at bidrage til lægehjælp i landet, fremtiden for sundhed og sociale forandringer.

Medicin og psykologi med hjerte, hånd og hjerne

I forskning er fokus på aldringens medicin, der omfatter alle processer, mekanismer og ændringer, der opstår som en del af aldringsprocessen, hvilket fører til sygdomme eller begrænsninger i kroppen eller sindet, der kræver medicinsk diagnose, behandling eller forebyggelse.

På den ene side er MHB faglige selvbegrebet baseret på fundamentale forskningsresultater, men på den anden side er den også rettet mod holistisk, humanistisk, personlig og integreret medicin og psykologi med hjerte, hånd og hjerne, hvor den enkelte, fysiske, sociale og psykologiske Placering er centralt og ikke kun medicinsk eller forsynings-teknisk sag.

Ruppiner Kliniken, Städtische Klinikum i Brandenburg på Havel og Immanuel Klinikum Bernau Heart Center Brandenburg fungerer som universitets klinikker og garanterer med deres professorer den tætte sammenhæng mellem forskning, undervisning og patientpleje. Andre samarbejdsvillige klinikker og undervisningspraksis samt en række kendte samarbejdspartnere fra sundhed, politik og videnskab er aktivt involveret.

Brandenburgs tilstand var tidligere det eneste landområde, der ikke havde nogen egen medicinsk fakultet, og hvor der ikke blev tilbudt nogen uafhængig lægeuddannelse. Med etableringen af MHB dette hul lukkes gradvist. Hvert år begynder 48 medicinske studerende, 42 bachelor- og kandidatstuderende, og fra og med 2016 begynder 21 elever i kandidatuddannelsen i klinisk psykologi og psykoterapi (M.Sc.).

Ved planlægningen af ​​yderligere uddannelser på medicinske og psykologiske områder (såsom psykoterapi, kreativ terapi og andre sundhedsprofessioner) er den videre udvikling af MHB til et universitet for medicin og sundhed i Brandenburg et potentielt fremtidigt perspektiv.

Programmer undervist i:
Tysk
Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane
Address
Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane Referat für Studienangelegenheiten Fehrbelliner Straße 38
16816 Neuruppin, Brandenburg, Tyskland
Hjemmeside
Telefonnummer
+49 3391 3914210