Læs den officielle beskrivelse

Eötvös Loránd University (ELTE) - med hensyn til studerende- og medarbejdernummer, uddannelse og forskningens kvalitet og dets internationale forbindelser - er en prestigefyldt institution for offentlig videregående uddannelse i Ungarn, der opererer kontinuerligt siden starten 1635. Som en toprangeret forskningsuniversitet i Ungarn, er det den mest populære videregående uddannelsesinstitution blandt ansøgere samt alma mater af fem nobelpristagere og førende figurer inden for teknologi, offentlig politik og kultur i Ungarn. ELTE har udbredte internationale relationer. Den har bilaterale aftaler om samarbejde og udveksling med ca. 600 højere uddannelsesinstitution partnere. Det er et aktivt medlem af prestigefyldte internationale universitetsnetværk og involveret i fælles uddannelser. I øjeblikket studerer 29.000 studerende på otte fakulteter på ELTE med omkring 3.000 internationale studerende fra over 100 lande. ELTE tilbyder 45 bachelorprogrammer, 101 kandidatuddannelser, 295 uddelte læreruddannelser, store parringer og over 60 uddannelser, der udbydes på fremmedsprog (hovedsagelig engelsk) til internationale studerende. ELTE er Ungarns største videnskabelige virksomhed med 16 ph.d.-skoler og 126 ph.d.-uddannelser.

Annie Spratt / Unsplash

Fakta om ELTE

 • Ungarns bedste universitet baseret på foredragsholder og ekspertise
 • Det er øverst på ungarske universitetsrangeringer udarbejdet af 15-25-årige
 • Markedsundersøgelser viser, at det er et af de mest populære ungarske mærker
 • Højest rankede ungarske universitet i ARWU's globale universitetsrangering
 • Den eneste ungarske virksomhed blandt de 200 bedste europæiske universiteter i rankingen udarbejdet af Leiden Universitet
 • ELTE tilbyder det bredeste udvalg af videregående uddannelser i Ungarn
  • 8 fakulteter
  • 38 bacheloruddannelser
  • 96 kandidatuddannelser
  • 80 kombinerede bachelor-kandidatuddannelser
  • 8 lærerskoler og børnehaver, 3 nationalt anerkendte læreruddannelseskoler
  • 13 162 kurser
  • 64 sprog ved Det Humanistiske Fakultet
  • Mere end 50 fremmedsprogsprogrammer
 • Ungarns største videnskabelige virksomhed
 • 73 akademiske forelæsere (20% af alle ungarske akademikere)
 • 16 ph.d. skoler, 118 ph.d. programmer
 • 5 gymnasier
 • Ungarns mest populære universitet
 • 28.400 studerende
 • 20% af alle kandidater ansøgte om adgang til ELTE i 2015
 • Ifølge 86% af vores studerende leverer ELTE de bedste kurser på deres respektive områder i landet

Internationale forbindelser

Studerende på ELTE kommer fra mere end 70 forskellige lande.

Som en betroet partner til 450 højere uddannelsesinstitutioner og et aktivt medlem af 9 prestigefyldte internationale universitetsorganisationer, har vi stærke forbindelser over hele verden.

Mobilitet

Ved hjælp af vores fremragende programmer som Erasmus, CEEPUS, EØS- og Norway Grants, Campus Ungarn og bilaterale samarbejder, går mere end 1000 af vores studerende i udlandet eller kommer fra udlandet hvert år.

At lære fra det bedste

ELTE spiller regelmæssigt vært for en række internationale konferencer og lægger særlig vægt på at invitere førende forskere på forskellige områder til intensive workshops og foredragsserier.

Fælles programmer

EIT Ikt-Labs-masterprogrammet og masterprogrammet i historie på Atelierafdelingen for Det Humanistiske Fakultet (det første Erasmus Mundus-program koordineret af et ungarsk universitet) er to fremragende eksempler på vores programmer, der tilbyder certificeringer i samarbejde med de bedste europæiske universiteter.

Interinstitutionelt center for franske studier

Baseret på den fransk-ungarske bilaterale aftale er det centrale mål for Center Interuniversitaire d'Études Francaise (CIEF) at støtte uddannelsen af ​​det franske sprog samt fransk litteratur og kultur. Dets bibliotek med pædagogisk metodologi er unikt i Ungarn.

EIT ICT Labs

Denne MA og Ph.D. Programmet i informations- og kommunikationsteknologi er baseret på samarbejde mellem europæiske universiteter og virksomheder og har Budapest som eneste base i de central- og østeuropæiske regioner. ELTE er leder af Budapest Associate Partner Group.

Sommeruniversiteter

Den ELTE Ungarske Sommeruniversitet i Karpaterne giver ungdommen til ungarske mindretal i nabolandene mulighed for at udvide deres videnskabelige viden inden for et bestemt område inden for deres respektive områder: Det populære program har mere end 150 deltagere hvert år. ELTE tilbyder mange andre kurser, såsom ELTE Summer University of Hungarian Language og Culture, Health Technology Assessment, Heidelberg University - ELTE Joint Summer University Program.

Programmer undervist i:
Engelsk

Denne skole tilbyder også:

MSc

Eötvös Loránd University

Dette program indebærer også forskellige videnskabelige fag inden for naturvidenskab, teknologisk videnskab og humaniora. Undersøgelsens fokus er på fænomenet kognition - ... [+]

Dette program indebærer også forskellige videnskabelige fag inden for naturvidenskab, teknologisk videnskab og humaniora. Undersøgelsens fokus er på fænomenet kognition - opfattelse, opmærksomhed, hukommelse, tankegang, tænkning og adfærd - fra et tværfagligt perspektiv: Antropologi, kunstig intelligens, biologi, lingvistik, neurovidenskab, filosofi og psykologi har bidraget til dens udvikling som kerne discipliner. Relevansen af ​​en sådan tilgang får støtte fra det konstante behov for at opbygge et videnbaseret samfund.

Spor / Specialiseringer:

Kognitive modeller af videnskabKognitiv neurovidenskabStyrke af programmet

Vores universitet har mangeårige uddannelses- og forskningstraditioner inden for et bredt område af felter, herunder både humaniora og videnskab, hvilket giver en passende baggrund for et tværfagligt felt som kognitiv videnskab. De færdigheder og viden, der opnås under programmet, kan anvendes i et meget bredt område af grundforskning, anvendt forskning og job uden for fagområdet. Eleverne vil have mulighed for at arbejde med fornemte forskere på forskellige projekter i universitetslaboratorierne eller deltage i forskning i vores partnerinstitutioner. De vil have mulighed for at deltage i internationale samarbejder om forskningsprojekter og chancen for at udføre international uddannelse med et af vores partneruniversiteter.... [-]

Ungarn District V.
September 2019
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk

Meet ELTE - English version