University of Veterinary Medicine Budapest

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

En virtuel rundvisning på vores universitet

58742_lo_53.jpg

Universitetet for Veterinærmedicin er den eneste veterinærskole i Ungarn. Det er en statsinstitution, der overvåges og finansieres af Ministeriet for Menneskelig Kapacitet og er akkrediteret til at udstede eksamensbeviser for Doktor i Veterinærmedicin (DVM), Bachelor of Science i Biologi og Ph.d.-graden af ​​Philosophiae Doctor (Ph.D. ) i veterinærvidenskab. Universitetet har også en grundlæggende rolle i undervisningen inden for masteruddannelsen i biologi. Universitetet har en uafbrudt undervisningspost i mere end to århundreder, hvilket gør det til en af ​​verdens ældste veterinærskoler.

Ungarn på grund af sine almindelige områder, der er særligt velegnet til dyreavl, har altid været en storproducent og eksportør af dyr og animalske produkter. Fra de sene middelalder blev store kvægbesætninger og andre husdyr kørt til markederne i Wien, Nürnberg, München og de norditalienske kommuner, hvor ungarsk husdyr, især hest og kvæg, solgte godt. Den mange uger lange migration til markedspladserne forsøgte snarere for både dyrene og de tilhørende monterede besættere, der vidste, hvor de skulle finde græsgange med frisk græs og vand på vej. De var også erfarne krigere i stand til at forsvare deres værdifulde varer (og pengene på vej tilbage) fra angreb fra røvere. Denne traditionelle handel foregik indtil det 16. århundrede, da det ekspanderende tyrkiske imperium forvandlede det ungarske rigs territorium til en slagmark for de næste 150 år.

Da tyrkerne blev udvist, blev et ødelagt land efterladt. I slutningen af ​​det 17. århundrede blev Ungarn et ejerlejlighed med Østrig under Habsburg kejserne. De gamle kommercielle ruter blev genoplivet, men denne gang var ungarske husdyr og deres krigslignende besætninger også nødt til den kejserlige hær: kød til forsyninger, heste og ryttere til kerne af den berømte ungarske lyskavaleri, "Hussar". Til dette formål fandt oplyste suveræner i det multinationale imperium det nødvendigt at udvikle en basisk infrastruktur i Ungarn, det område, hvor deres kød, majs, gode heste og soldater kom fra. En del af denne udvikling var implementeringen af ​​et landsdækkende uddannelsessystem. Nye universiteter blev åbnet, og i 1782 besluttede kejser Joseph II at etablere en skole for dyrlæge i byen Pest (nu en del af Budapest).

En kort historie om veterinæruddannelsen i Ungarn

I 1787 blev der på kort tid efter grundlæggelsen af ​​verdens første veterinærskole (1762, Lyons) etableret et "Chair for Animal Healing" på Det medicinske fakultet i byen Pest (nu et område i byen Budapest) for at give eleverne af medicin og kirurgi med grundlæggende kendskab til dyresygdomme og deres ledelse, en integreret del af en praktiserende lægeaktivitet på det tidspunkt.

I begyndelsen af ​​det 19. århundrede krævede den hurtige udvidelse af den traditionelle hest- og kvægavl på de ungarske sletter en passende institutionel udvikling. Derfor blev stolen for dyrlægning i 1851 uafhængig af det medicinske fakultet som "Royal Institute of Veterinary Medicine". I 1899 blev dets status ændret til en kongelig kollegium med ret til at udstede DVM-eksamensbeviset (Doctor Veterinariae Medicinae). Som selvstændig kollegium fik denne skole et internationalt ry i første halvdel af det 20. århundrede. Fra 1960 fik den status som et uafhængigt universitet.

Som en del af den landsdækkende omorganisering af videregående uddannelser i 2000 blev universitetet Det Fakultet for Veterinærvidenskab, Budapest af det nystiftede Szent István Universitet. Fra sommeren 2016 har vores skole genvundet sin uafhængighed, således at det tidligere navn University of Veterinary Medicine finder anvendelse. Det er videre på et statsuniversitet, og programmet er løbende overvåget og akkrediteret af det ungarske akkrediteringsråd.

58743_lo_59.jpg

International akkreditering

I 1995 blev veterinærskolen internationalt akkrediteret af European Association of Establishments for Veterinary Education (EAEVE). Opfølgningsbesøget fandt sted i 2004 med et positivt resultat. Akkreditering af Budapest Veterinærskole blev forstærket af EAEVE og FVE (Færøernes Veterinærforening). Akkrediteringsrapporten konkluderer: "Universitetet for Veterinærvidenskab kan kræve en stolt stilling blandt sine europæiske kolleger. Dens unge kandidater behøver ikke være bange for at konkurrere med deres europæiske kolleger for deres viden og praktiske færdigheder. "

Ungarn er siden 2004 et fuldt medlem af Den Europæiske Union, hvilket betyder accept af grader inden for EU og deres ækvivalens med grader fra andre EU-lande. Budapest-diplomet accepteres i tillæg til EU-lande i flere andre. Efter afslutningen af ​​en bestyrelseseksamen i Canada eller USA har de kandidater ret til ophold og at praktisere i Nordamerika.

Fakta og nøgletal

Universitetet for Veterinærmedicin Budapest er som passende for et land med en befolkning på 10,5 millioner, den eneste veterinærskole i Ungarn. Nuværende tilmelding er henholdsvis ca. 100, 120 og 120 studerende til henholdsvis ungarsk, tysk og engelsk. Det betyder, at vi har i alt 1.000 studerende på veterinærskolen. Som for alle statsuniversiteter i landet er fakultetet officielt under tilsyn af Undervisningsministeriet, og dets undervisnings- og forskningsprogrammer er også sponsoreret af ministeriet for landbrug og regional udvikling og det ungarske videnskabsakademi.

58744_fb_lo_69.jpg

Placeringer

Budapest

Address
István u. 2
1078 Budapest, Ungarn